Adana Yüreğir Devlet Hastanesi Acil Servis biriminde meydana gelen olayda 17 yaşında olduğu ileri sürülen bir vatandaş görevli hemşireyi darbetti. Darp sonucu burnundan yaralanan hemşire arkadaşları tarafından tedavi edilirken acil servisin camlarını da kıran vatandaş uzun süre sakinleştirilemedi. Kendilerini korumak için çalıştıkları odaların kapısını kilitleyen sağlık çalışanları olay yerine polis ekiplerinin gelmesi ile ancak rahat nefes alabildi.

Diğer taraftan 50 kişilik bir grupla acil servisi basarak kullanılamaz hale getiren Çukurova Devlet Hastanesi şüphelilerinden kimliği belirlenen bir kişi hakkında tutuklama kararı çıktı.

10 Temmuz günü akşam saatlerinde Çukurova Devlet Hastanesi acil servisinde meydana gelen olayda trafik kazası yaralanması sonucu acil servise getirilen hastanın yakınları taşkınlık çıkarmış acil servis kullanılamaz hale getirilmiş, görevli personel tehdit edilmişti.

1 Kişi Tutuklandı

Emniyetin yürüttüğü soruşturma kapsamında bir zanlının kimliği belirlendi. Sağlık çalışanlarını tehdit ederek hastaneye zarar verdiği ileri sürülen A.S.’yi gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi hakimlikçe tehdit ve kamu malına zarar verme suçları nedeniyle A.S. tutuklandı.

Hastane Başhekimliği ise acil servisin basıldığı şeklinde veya kullanılamaz hale getirildiği şeklinde başına yansıyan haberlerin gerçeklikle ilgisinin olmadığını açıklayarak Hekim Birliği sendikasının tepkisini çekmişti.

Başhekimlik yaptığı açıklamada:

“Olay sosyal medyada ‘Adana Çukurova Devlet Hastanesi acil servisi, hasta yakını yaklaşık 50 kişilik grup tarafından basıldı’ şeklinde haberleştirilmiştir. Acil servise trafik kazası sebebiyle başvuran hastanın çok sayıda yakını hastaneye gelmiş, özetlendiği şekilde üzücü olaylar yaşanmıştır fakat bunun ‘acil servisin basılması’ şeklinde tanımlanması doğru değildir. Haberlerdeki ‘acil servisin hizmet vermediği’ yorumu da gerçek dışıdır.” ifadeleri kullanılmıştı.

Hekim Birliğinden Başhekime: Onurlu Davranıp İstifa Edecek misin?

Başhekimlik açıklaması ile ilgili Hekim Birliği Sendikası sosyal medya hesabından “gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi bir huyu vardır” diyerek hastane de tutulan TUNAĞI yayınladı. Sendika açıklamasının devamında ise “Koyun can derdindeyken et derdindeki kasap gibi davranan eyy idari yetkili, gerçekleri yansıtmayan sizin beyanlarınızdır. Biraz onurlu davranıp, yalan yanlış beyanatın sebebiyle istifa edecek misin? sorusunu yöneltti.