Manisa’da yaşanan olayda emniyet görevlileri tarafından adli muayene için hastaneye getirilen mahkum’u iddialara göre silahlı kişiler kaçırmak istedi. Polisin yürüttüğü bir operasyon sonucu 30 Ağustos tarihinde Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumundan firari Serdar Katipoğlu ile henüz ismi öğrenilemeyen bir şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslar adli muayene için polis ekiplerince Manisa Turgutlu Devlet Hastanesine getirildi.

BEKLEYEN ARACA KOŞAN ŞÜPHELİ VURULDU

Polis ekipleri nezaretinde muayenesi yapılan şahısların hastaneden çıkışı sırasında sayıları 15 olduğu tahmin edilen silahlı grup zanlıları hastaneden kaçırmak için polise mukavemet kullandı. Koşarak hastanenin kantin bölümü önünde bekleyen araca binen şahısları durdurmak için polisler havaya ateş etti. Buna rağmen durmayan firari Serdar Katipoğlu polis ekipleri vuruldu ancak şahıslar hastaeden uzaklaşmayı başardı. Polisin "dur" ihtarına uymayan ve kaçmaya çalıştığı otomobilin içinde vurulan firari, yarasının tedavisi için kaçıranlar tarafından başka bir hastaneye götürüldüğü sırada yeniden yakalandı. Çatışma esnasında tabancalardan çıkan mermilerin, hastanenin camlarına isabet ettiği görüldü. 

Emniyet güçleri tarafından çatışma sonrasında kaçmalarına imkan verilmeyen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Manisa Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne tekrar götürüldü.

KAÇIRMAYA ÇALIŞAN İKİ KİŞİ YAKALANDI

Firari Katipoğlu'nun kaçması olayına karışan kişilerin yakalanması için çalışma başlatan emniyet güçleri, Mustafa Kemal, Atatürk ve İstasyonaltı mahallelerinde, özel harekat polislerinin de eşlik ettiği eş zamanlı operasyon düzenleyerek olayla ilişkili 2 kişi yakalandı. Şüphelilerin Turgutlu Devlet Hastanesindeki yeni sağlık kontrolü sırasında polis işi sıkı tutarak yoğun güvenlik önlemi aldı. İki şüpheli daha sonra emniyetteki işlemleri için Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.