Bursa’da bir dizi temasta bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tıp Fakültesi öğrencileri ile yaptığı sohbetli toplantıda, çalışma süresi ve nöbetlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca hekimliğin tıbbi teknolojiden bu kadar yararlanılan günümüzde belirli ihtiyaç ve şartlara göre düzenlenmiş bir ortamda yapıldığını belirterek şöyle devam etti:

"Bu şartlar, gerekli yardımcı personeli de içerir. Bu konularda ciddi eksiklerimiz var. Hekimlerimizin büyük kısmı işlerini tek başına yürütüyor. Tıbbi sekreter sayımız yetersiz. Karşıma upuzun bir problem listesi çıkaracağınızı biliyorum. İhtiyaçları daha da iyi kavramak için can kulağıyla dinleyeceğim. Nöbetler konusunu, çalışma ortamı şartları kapsamında ele almalıyız. 36 saat nöbeti insani olmaktan uzak bulduğum biliniyor. Çözüm teşebbüslerimize tanıksınız. Çalışma süresini maksimum 24 saatle sınırlandırmak istediğimi, nöbetlerle ilgili olarak da hakkaniyetli bir ücret düzenlemesine gidilmesini amaçladığımızı vurgulamak isterim. Çabamızdan emin olun. Şartlarınız iyileşene kadar, ben de en az sizin çalıştığınız kadar çalışmaya varım."


Fahrettin Koca: Ertelenen Zam Düzenlemesi Bize Olan Güvenoyunuzda Fireye Yol Açtı! TIKLAYINIZ.


Sağlıktaki tüm sorunların çözümünde çatı kavramın adalet olduğunu anlatan Koca, "Düşük ücret bir adalet sorunudur. 36 saat nöbet bir adalet sorunudur. Mecburi hizmet sürelerinde kadro farkına bağlı uygulama bir adalet sorunuydu. Örnekleri çoğaltmamıza gerek yok, beni anladınız. Adaletin tesisi iradelerin doğru yerde toplanmasına bağlıdır. Yolu da yol arkadaşlığı açar." diye konuştu.