Ak Parti’nin seçimi kaybetmesinin arkasında emekli maaşlarına zam yapılmamasını savunan TV yorumcularına Metropol Araştırma şirketi anket sonuçları önemli bir cevap teşkil edeceğe benziyor.

Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

MetroPOLL Araştırma Şirketi, 31 Mart seçimlerinde CHP'nin birçok ilde açık ara farkla kazandığı sonuçları incelediği çarpıcı bir anket yayımladı. 

Şirket, AK Parti'nin yerel seçimlerde birinci olma ihtimalini araştırmak için emekli maaşlarına yapılacak bir zamın seçim sonuçlarını nasıl etkileyebileceğini sordu. 

Metropoarastirma

Çarpıcı soruya verilen yanıtlar

Ankete katılanların yüzde 48,2'si, emekli maaşlarına yapılacak bir zamın seçim sonuçlarını etkileyebileceğini belirtirken; yüzde 45,9'u bu durumun seçim sonuçlarını değiştirmeyeceğini düşündüğünü ifade etti.

MetroPOLL Araştırma tarafından gerçekleştirilen "Türkiye'nin Nabzı Nisan 2024" anketi, seçim öncesinde zam beklentisi içinde olan emeklilerin maaşlarına yapılacak artışın etkilerini inceledi. 

17-24 Nisan tarihleri arasında 28 ilde toplam 2 bin 235 kişiyle yapılan ankette, katılımcılara şu soru yönlendirildi: "Sizce emekli maaşlarına zam yapılsaydı, AK Parti yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkar mıydı?"