Banka promosyon ihalelerinde İzmir’in 6 bin 852 lira ve Konya’nın 6 bin 720 liralık rekor anlaşmalarının ardından Bursa’dan da 6 bin 200 liralık banka promosyon anlaşması haberi geldi.

Anlaşmayla İlgili Sağlık-Sen Bursa Şubesinden yapılan açıklamada;

SAĞLIK-SEN: ANKARA SAĞLIK MÜDÜRÜ BANKA PROMOSYONU İHALESİNİ İPTAL ETSİN Haberimiz İçin tıklayınız.

Bugün saat 14.00 da Bursa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kamu Hastaneleri ve Ağız-Diş Sağlığı Merkezleri için 5 yıllığına yapılan ve SENDİKAMIZIN YETKİLİ OLARAK, diğer sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının da gözlemci olarak katıldığı banka promosyon ihalesi İl Sağlık Müdürlüğünün toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İhale, İş Bankasının 480 TL, Vakıf Bankın 2000 TL, TEB Bankasının 2000 TL, Garanti Bankasının 2485 TL, Ziraat Bankasının 3300 TL, Yapı Kredi Bankasının 3600 TL ve Ak Bankın 5300 TL ilk teklifleri ile başladı.

İlk tekliflerin ardından, açık arttırma usulüne geçilirken TEB Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası ve Vakıfbank ihaleden çekilmiş olup, Yapı Kredi Bankası teklifini 5350 TL’ye, Ziraat Bankası 5400 TL’ye, Akbank 5500 TL’ye yükseltmiştir.

Açık artırımlı ihalenin 3.turunda Yapı Kredi Bankası 5520 TL, Ziraat Bankası 5650 TL, Ak Bank ise 5670 teklif vermiştir.

İhalenin ilerleyen aşamalarında, Yapı Kredi Bankası teklifini 5840 TL’ye, Ziraat Bankası 5940 TL’ye yükseltmiş olup, ardından Yapı Kredi Bankası ve Ak Bank ihaleden çekilmiştir.

Ziraat Bankası teklifini 6.000 TL’ye yükseltmiş, Banka Promosyonu İhale Komisyonu teklifin değerlendirilmesi için ara vermiş, teklifin yetersiz olduğuna karar vermiştir. Daha sonra Ziraat Bankası tekrar davet edilmiş, teklifinin yükseltilmesi istenmiş, İhale Komisyonu üyelerinin girişimi ile Ziraat Bankası teklifini;

5 yıllığına, 10.427 personele 2020 yılı Ocak ayında peşin ve tek seferde ödenmek kaydıyla 6.200 TL’ye çıkarmış olup, nihai karar ihale komisyonu tarafından verilecektir.

Bu süreçte; ihalenin 5 yıllık olması ve promosyon ödemesinin peşin yapılması konusunda Sendikamızın talebine destek veren İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr.Özcan AKAN’a, İhale Komisyon Başkanı Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr.Efrail ATICI’ya, Komisyon üyelerinden Başkan Yardımcısı Abdurrahman AYVAZ’a, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari-Mali İşler Müdürü Faruk TAŞAR’a ve Çekirge Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Yaşar ALTINER’e tüm çalışanlarımız adına teşekkür ediyoruz.

Gökhan YÜNKÜL

Memur-Sen İl Temsilcisi

Sağlık-Sen Şube Başkanı

İzmir ve Konya'dan Rekor Banka Promosyonu Anlaşmaları ! haberimiz için tıklayınız.