Bugün yapılan İzmir ve Konya illeri ihalelerinde de 6 bin 500 barajının geçilmesiyle beraber Ankara’da yapılan banka promosyonu ihalesinin 5 bin 700 gibi düşük bir rakamda kalması birçok eleştiriyi de beraberinde getirirken, yetkili sendika ve sağlık müdürlüğünden ihalenin sonuçlanıp sonuçlanmadığı konusunda açıklama yapılmaması akılları karıştırmaya devam ediyor. 

SAĞLIKSEN: SAĞLIK MÜDÜRÜMÜZ İHALEYİ İPTAL ETSİN

Sağlık-Sen Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut GÜMÜŞAY bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada banka promosyonu ihalesine başka bir boyut getirerek Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Gülüm’den ihalenin iptal edilerek 3 ayrı yeni ihaleye çıkılmasını istedi.

Gümüşay yaptığı açıklamada;

Geçen hafta yapılan Banka maaş promosyon ihalesi beklentileri karşılamamış olup, Personelimizi ve Üyelerimizi mutlu etmemiştir

ÖNERİMİZ

Banka maaş promosyon ihalesi çalışan sayısının çokluğu ve tek sefer de toplam ödenecek meblağın yüksekliği nedeniyle Özel bankaların ihaleye katılımı, teklif vermesi ve açık artırmaya katılımı yetersiz olmuştur. Yüksek Promosyon alan İllere bakıldığın da çalışan sayısının daha makul olduğu özel bankaların (Akbank, Garanti, Finasbank, Yapı Kredi, TEB) bu iller de rekabette daha istekli davrandığı görülmektedir.

Durum böyle iken Rekabetin oluşabilmesi için İl Sağlık müdürlüğü (11 000 personel ) Etlik Kamu Hastaneleri Başkanlığı (yk 18 000 personel )ve Bilkent Kamu Hastaneleri Başkanlığı ( yk 19 000 personel ) olarak İhalenin yapılmasının daha uygun olacağı görülmektedir.

Yetkili Sendika Sağlık-Sen olarak

Talebimiz İl Sağlık Müdürümüz den ve Komisyon üyelerinden acilen İHALENİN İptal edilmesidir.

Bu Rakamı kabul etmediğimizi

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz

Sağlık-Sen Ankara 6 Nolu Şube Başkanlığı