Dr. Özlem Sezen, bunun yanı sıra bir de aile hekimlerine yapılan haksızlık ve adaletsizlikler karşısında moral ve motivasyonlarını artık kaybettiklerine dikkat çekiyor.

Sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğunu ve sağlıkta ayrımcılığın kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Başkan Dr. Sezen, "Bıktık, yorulduk! İş barışımız bozuldu! Sabrın da bir sınırı var! Yakında isyan bayrağını çekeceğiz!.." dedi.

***

Dr. Sezen, pandemi döneminde görevlerini hiç aksatmadan yerine getirdiklerini ve hâlâ en yoğun şekilde poliklinik yapıp, filyasyon ekiplerine destek olduklarını belirterek, "Sahada birçok sorunla gerçek anlamda uğraşan tek grup aile hekimleri olmasına rağmen üvey evlat muamelesi görmekten sıkıldık. Bize verilen sözler artık tutulsun!" diyerek tepkisini dile getirdi.

Pandemi döneminde ve normalleşme sürecinde birçok eksiklik ve haksızlıklara rağmen aile hekimlerinin canla başla çalıştığını anlatan Dr. Sezen, şunları söyledi:

 "Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları mart, nisan ve mayıs ayında verilen ek ödemenin dışında bırakıldılar. Yani kamu hastanelerinde sağlıkçılara 3 ay boyunca tavandan ek ödeme yapıldı. Hastanelerde çalışan sağlıkçılara ödenen ek ödemelere karşı değiliz. Ancak sağlık bir bütündür, böyle bir ayrımcılık kabul edilemez ve ayıptır. Haksızlığın düzeltilmesini istiyoruz. Biz de kamu hizmeti veriyoruz ve biz de Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak çalışıyoruz. Bakanlık bu konuda çalışma yaptıklarını açıklıyor ama taleplerimiz yanıtsız kalıyor. Sağlık Bakanlığı'ndan maddi ve manevi hiçbir destek göremiyoruz! Kendi bakanlığımız içinde bürokratik engellere takıldığımızı düşünüyoruz!.."

Bu arada Dr. Sezen, kişisel koruyucu ekipmanlarının azaldığını ve bakanlıktan bu konuda destek beklediklerinin altını çizdi.

Dr. Sezen, yaşanan bu sıkıntılar nedeniyle bazı aile hekimlerinin, aile hekimliğini bırakarak başka sağlık merkezlerinde çalışmayı düşündüğünü de sözlerine ekledi.

***

Anlayacağınız, sağlık alanının neredeyse her biriminde sıkıntılar, haksızlıklar, adaletsizlikler yaşanmakta...

Aile hekimleri haklı olarak bayağı bir dolmuş!

Ve Sağlık Bakanlığı'nın, gösterdikleri çabayı görmesini ve aile hekimleri ile ilgili alınacak kararlarda federasyonun da fikirlerine başvurulmasını istiyorlar... 

Neyse...

Dr. Özlem Sezen'le görüşürken kovid-19 vaka sayılarının giderek arttığını öğrendik.

Öncelikle, pik döneminin ardından mayıs ayında düşüşe geçen pandemide, vakaların yeniden artması gerçekten kaygı vermeye başladı...

Bilim insanları koronanın yeniden artmasının nedenini, normalleşme süreci ile birlikte bazı vatandaşların tedbirlere uymamasına bağlıyor...

Aynen öyle!

Maske, fiziksel mesafe ve kişisel hijyen...

Bu kurallara dikkat edelim lütfen!..

Lale AKASOY