Mersin’de düzenlenen eylemde aile hekimleri adına konuşan Uzm. Dr. Çağlar Özen, aile hekimleri olarak aylık her 100 liralık hak edişlerinin 35 lirasının vergiye gittiğini söyleyerek adaletsiz vergi uygulamasını eleştirdi.

Aile sağlığı merkezlerinde çalışanların ücretlerinden kesilen yüksek vergilere karşı her Çarşamba günü düzenlenen eylemler devam ediyor. Pek çok kentte gerçekleştirilen 'Süresiz Çarşamba' eyleminde vergi adaleti talep ediliyor. Ortak basın açıklamasını Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Hukuk ve Mevzuat Sekreteri Uzm. Dr. Çağlar Özen okudu.

Acile Giren Eşşekle İlgili Sağlık Müdürlüğü Açıklama Yaptı Acile Giren Eşşekle İlgili Sağlık Müdürlüğü Açıklama Yaptı

Özen, "Neden adaletsiz vergi anlıyoruz, biliyoruz, anlatıyoruz!" başlığıyla yapılan açıklamada, "Bizleri bu ağır, haksız, adaletsiz vergi yükü altında ezen sayın yetkililer, sizi anlıyoruz. Niye böyle yaptığınızı yorumluyor, biliyor ve anlatıyoruz. Siz de bizi anlamak isterseniz kulak verin. Bugün 27 Mart 2024 Çarşamba. Bir aydan fazla oldu; TTB AHEK, her çarşamba sağlık iş kolu Sivil Toplum Örgüt ve Kuruluşları ile ‘Aile Hekimleri Vergide Adalet istiyor‘ diye eylem yapıyor. Ancak ne yazık ki aldırış eden bir bakanlık yok. Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının bu konuya neden dikkat çekmek istediklerini, daha önceki çarşamba eylemlerinde anlatılsa da yinelemek isteriz. Gören, duyan bir bakanlık olmasa da yinelemek, kamuoyunun dikkatini çekmek ve doğruyu anlatmak için gereklidir."

Her yıl yaklaşık 8.5 milyar lira vergi ödeyen yaklaşık 30 bin aile hekiminin, aylık her 100 lira hak edişinden 35 lira vergi kesildiği belirtiliyor. Bu vergi miktarının, son yılların en büyük çevre felaketi olduğu iddia edilen İliç’teki altın madeni kazasında, ilgili firmanın silindiği iddia edilen vergi borcuna yakın olduğu ifade ediliyor. Bu durum, çevreyi ve sağlıklı yaşam alanlarını yok edenlerin mi yoksa sağlık hizmeti sunanların mı makbul olduğu sorusunu gündeme getiriyor.