Personel mağdur iddiası;

Ölümcül pandemi koronavirüsün (Covid-19) artış gösterdiği bir dönemde; başhekimin hastanede görevli doktorlara kartlı dijital mesai sistemine rağmen mesai başlangıcı ve bitiminde aynı kalemle kağıda ıslak imza attırdığını iddia etti. Hastanede kartlı mesai takip sistemi olmasına rağmen başhekimin hastanede keyfi uygulama yaptığını ve bu durumun tepki çektiğini iddia eden doktorlar, “Günde iki kez imza attırılmaya zorlanıyoruz. Tüm doktorlardan aynı kâğıda, aynı kalemle imza atılması isteniyor. Bu durum covid riskini arttırmaktadır. Sağlık çalışanları olarak bizler ve toplum sağlığı riske atılmaktadır. Başhekimin keyfi uygulaması son bulmalıdır” dediler.

Akdeniz Manşet Gazetesi 7 Nisan 2021

Şükrü AĞIRMAN

"Balık baştan kokar"

Benim tam olarak demek istediğim de buydu işte; göreve geldikten bir süre sonra kamuda yönetici pozisyonunda görevlendirilen atanmışlar, (bu siyasal iktidar döneminde) ilerleyen zamanlarda siyasal iktidardan aldıkları güç ve destek ile kendilerini bulundukları yerde, yönettikleri makamlarda-mevkilerde hiç bitmeyeceklerini sandıkları güçle, sonsuza kadar kalacaklarını zannedip maiyetindekilere zamanla eziyet etmeye ve (hukuk ve mevzuat çerçevesinde, yönetici ast-üst ilişkisinin gereği olmazsa olmaz olan etik değerleri, demokratik bir ülkede yaşamanın anlamını zorlayacak şekilde) birtakım zorbalıkları kendilerinde hakmış gibi görmeye başlıyorlar!

Yaklaşık 7 yıldır aynı hastanede farklı birimlerde gece-gündüz demeden çalışan eşim de, malûm bu pandemi sürecinde maddi ve manevî olarak yorulduğunu ve bir müddet dinlenmek istediğini beyan ederek, devlet memurlarının kendilerine tanınan haklardan olan "aylıksız izin" için dilekçe yazıp müracaat etti ve fakat yönetim tarafından keyfi davranılıp kabul edilmedi. (Yaklaşık aynı tarihlerde aylıksız izin için müracaat eden başka bir çalışana bu isteği kabul edilip her ne hikmetse izne ayırmışlardır)

Demem o ki habere konu olan buna benzer vakıalar ile alakalı olarak konuşulacak yazacak çok şey var ama, herşeyi ispat edemiyorsun ya da haklılığını kabul ettiremiyorsun malesef! Doktorlar bu haklı davalarında kendilerini çok rahat bir şekilde ifade edebiliyorlar ama yanlış anlaşılmasın daha alt kademelerde görev yapan hemşire, ebe vs diğer sağlık çalışanları seslerini kolay kolay duyuramıyorlar, daha fazla antidemokratik uygulamalara hatta mobbinglere maruz kalabiliyorlar malesef! Vesselam...