25 Mayıs'ta saat 08.00-12.00 ve 12.00-16.00 seanslarında diyalize giren bazı hastalar, baş dönmesi, mide bulantısı, bilinç bulanıklığı ve araçtan inememe gibi şikayetlerle hastaneye başvurdu.

Durumu ağırlaşan hastalar nedeniyle yetkililer, gün içinde diyalize giren tüm hastalara ulaşarak hastaneye gelmelerini istedi. Bazı hastalar ambulansla hastaneye getirildi.

Sevk Edilen Hastalar

İlk etapta durumu ağır olan 18 hasta ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildi. Yetkililer, çevre illerden ambulans desteği talep etti. Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla diyaliz tedavisi gören 33 hasta, çevre illerdeki hastanelere nakledildi. Bu hastalardan 23'ü Antalya'da, 6'sı Afyonkarahisar'da, 3'ü Isparta'da ve 1'i Denizli'de tedavi altına alındı.

Hastanede KBB Doktoru Krizi: Üç Devlet Hastanesinde Doktor Yok Hastanede KBB Doktoru Krizi: Üç Devlet Hastanesinde Doktor Yok

Entübe edilen 14 hastadan 10'u normal solunuma geçerek cihazdan ayrıldı. Ancak, Antalya'da 3 ve Afyonkarahisar'da 1 hasta hala entübe durumda tedavi görüyor.

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü Açıklaması

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesinde yaşanan olayla ilgili olarak çevre illere nakledilen hastaların durumlarının yakından takip edildiğini bildirdi. 27 Mayıs 2024 itibarıyla Antalya'da 23, Afyonkarahisar'da 6, Isparta'da 3 ve Denizli'de 1 hasta tedavi görüyor. Antalya'da 3, Afyonkarahisar'da 1 hasta entübe durumda bulunuyor. Diğer hastaların genel durumu iyi olup, yakın takibi sürüyor. Süreç ve hastaların durumu hakkında kamuoyuna bilgilendirme yapılmaya devam edileceği belirtildi.

Adli ve İdari Soruşturma

Burdur Valiliği, önlem olarak Burdur Devlet Hastanesi'nin diyaliz merkezini kapattı ve olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü duyurdu.