Başarır, Bakan Koca’nın özel ve siyasi işlerinde bu uçağı kullandığını iddia ederek, hükümete sert eleştirilerde bulundu.

“Jetgiller Ailemiz Günden Güne Büyüyor”

Ali Mahir Başarır, “Jetgiller ailemiz günden güne büyüyor” diyerek yaptığı açıklamada, her hafta sürekli uçak kullanan bir bakanı ifşa edeceğini belirtti. Başarır, “Milyonlarca yurttaşımız, emeklimiz, işçimiz 1.200 lira otobüs biletini veremediği için köylerine, memleketine gidemiyor. Siz utanmıyor musunuz?” dedi.

Daha Önceki İddialar

Başarır, daha önce de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun Rönesans şirketine ait uçakla Almanya’ya gittiğini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Tapu-Kadastro’ya ait haritalama uçağını kullandığını ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Orman Genel Müdürlüğü’nün yangınla mücadele uçağıyla seyahat ettiğini açıklamıştı.

Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

Sağlık Bakanı’nın Seyahatleri

ANKA’nın haberine göre, Başarır son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın DHMİ’ye ait kalibrasyon uçağıyla seyahat ettiğini iddia etti. Koca’nın bu uçakla 31 Mart yerel seçim sürecinde Mardin’e giderek Şehir Hastanesi’nin temel atma törenine katıldığını belirten Başarır, bayramda da Hatay’a gittiğini söyledi.

Başarır’ın Eleştirileri

Başarır, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Devlet Hava Meydanları’na kalibrasyon için alınan bu uçakla özel işlerinde ve siyasi işlerinde seyahat etmiş. Mesela, 10 Nisan’da, bayramda Hatay’a gitmiş. Mardin’e gitmiş. Hatay’a gitmiş. Şimdi soruyorum Sayın Bakan, bayramda uçakla Hatay’a gidiyorsunuz, seçim için, özel işleriniz için. Mardin’e gidiyorsunuz. Ama bayram tatiline giriyoruz. Milyonlarca yurttaşımız, emeklimiz, işçimiz 1.200 lira otobüs biletini veremediği için köylerine, memleketine gidemiyor. Siz utanmıyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

Başarır’ın bu açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, hükümet kanadının bu iddialara nasıl bir yanıt vereceği merak konusu oldu.