Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

20 Kasım'da yaşlılığa bağlı olarak hayatını kaybeden Fatma Avcı ile Tevfik Yaman'ın cenazeleri hastane morguna kaldırıldı. Ancak, cenazelerin yanlışlıkla teslim edilmesi sonucu Avcı'nın ailesine, Yaman'ın cenazesi, Yaman'ın ailesine de yanlışlıkla Avcı'nın cenazesi verildi. Bu hata, cenaze teslimi sırasında yaşanan karmaşayla anlaşıldı ve durumu fark eden aileler durumu yetkililere bildirdi.

Olayın ardından Fatma Avcı'nın cenazesi, yanlışlıkla defnedildiği mezarından çıkarılarak ailesine teslim edildi. Her iki cenaze de aileleri tarafından son görevleri için defnedildi. Avcı'nın torunu avukat Duygu Akkaya, yaşanan olayın etkisinden hala çıkamadıklarını ifade ederek, süreç boyunca hatalı olanların cezalandırılması için suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Akkaya, yaşanan olayın şokunu üzerinden atmaya çalışırken, "Böyle bir şeyin yaşanmış olması özellikle de bir kadınla bir erkek cenazesinin karıştırılmış olması bunun hiçbir açıklaması yok" dedi. Yetkililer ise olayın detaylı bir şekilde soruşturulduğunu ve sorumluların belirlenerek gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı.

‘ÖZÜR BİLE DİLENMEDİ’

Yanlışlığın ardından kimsenin kendilerine ulaşmadığını ve özür bile dilemediğini anlatan Akkaya, “Diğer aile ile görüştüm. Onlar da tabi ki olayın şokunu hala da atlatmış değiller. Onlar da dedelerini gömdüklerini sandıkları mezara, yarım saat sonra gelinip, başka görevler tarafından, ‘Yanlış cenaze vermişiz, hemen mezarı kazın, açın’ denilmiş. Köyde de bayağı bir kargaşa çıkmış. Onlar da neye uğradıklarını şaşırmışlar. İyi haliyle hatırlamak isteyip, son hallerini çok fazla göz önünde bulundurmamak amacıyla çok da fazla bakmadıklarını ama ayağında yazılı o etikette kendi dedelerine ait ismi gördüklerini ve hiç tereddüt etmediklerini söylediler. Bütün sorumluluk burada hastane morgundan başlayıp, defin işlemlerine kadar kimler yetkili ise onlarındır” diye konuştu.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA AÇILDI

Cenazelerin karışmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü, hastane görevlileri hakkında idari soruşturma Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı da adli soruşturma başlattı.