Türkiye ile Nijer Hükümetleri arasında imzalanan protokol kapsamında yapımı tamamlanan Nijer - Türkiye Dostluk Hastanesi ekim ayında hizmete giriyor. Bakan Koca twitter’dan yaptığı açıklamasının devamında, TİKA tarafından 44 yataklı olarak yapımı tamamlanan Nijer - Türkiye Dostluk Hastanesi için hafta başında sağlık ekibimizi ve toplam 30 tonluk ilaç, serum, tıbbi sarf malzemesi ve sterilizasyon ürünlerini, Milli Savunma Bakanlığımız tarafından tahsis edilen askeri kargo uçağı ile Başkent Niamey’e gönderdik dedi.

3 YIL SONUNDA NİJER'E DEVREDİLECEK

5 bin 840 metrekare arazi üzerine kurulan hastaneyle ilgili, 31 Türk personelinin yanında Nijerli sağlık çalışanlarının hastanede görev yapacağını aktaran Bakan Koca, üç yıl süreyle Sağlık Bakanlığımız ile Nijer Halk Sağlığı Bakanlığı tarafından ortak işletme modeliyle hizmet verecek hastanenin sonrasında Nijer’e devredileceğini söyledi. 

Koca, Nijer - Türkiye Hastanesinin dost ve kardeş Nijer halkına ve bölgede bulunan Türk vatandaşlarımıza şifa veren bir merkez olmasını diliyorum diyerek açıklamasını tamamladı.