Yeni sözleşme döneminde görevlerine devam edip etmeyeceği belli olmayan bir çok idarecinin hastanelerde maaş alma nedenleri olan görevleri bir aydır terk ederek yeni sözleşme imzalamak için yoğun mesai harcadığı biliniyor.

Bir kısım idarecinin ise yeni sözleşme imzalamayacağını öğrenmesinin ardından zaten kapalı olan makam kapılarını personele iyice kapattıkları, hastaneleri adeta kendi kaderlerini terk ettikleri ileri sürüldü.

ANKARA'DA BÜYÜK DEĞİŞİM BEKLENİYOR

Özellikle Ankara’da 14 Temmuz’da yeni bir dönem açılacağı konuşulurken, görev süreleri 14 Temmuz’da dolmayacak olan Başhekim, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, İdari ve Mali Hizmetler Müdürlerinin sözleşmelerinin sonlandırılacağı da gelen bilgiler arasında.

SAĞLIK MÜDÜRÜ DIŞINDA KALANLAR..

14 Temmuz’da Türkiye geneli görev süresi dolacak olan sözleşmeli yöneticiler içerisinde Başkanlar, Başkan Yardımcıları, Başhekimler, Başhekim Yardımcıları, Hastane Müdürleri ve Müdür Yardımcıları ile İl Sağlık Müdürlüklerinde hangi mevzuatın yada bilgiye dayalı bir görevin uzmanı olduğu bilinmeyen “Sözleşmeli Uzman” unvanında görev yapanların görev süreleri dolacak.

ALT KADEME DEĞİŞECEK

Genellikle 2 dönem halinde sona eren sözleşmelerin 14 Temmuz ayağında İl Sağlık Müdürü değişiminden ziyade alt kadrolarda yer alan yöneticiler nezdinde büyük değişim yaşanacağı ileri sürüldü.

Diğer taraftan sözleşmeli yöneticilerin tamamının mı devam edeceği yoksa hangi illerde değişim yaşanacağı merakla bekleniyor.