Kamu kurumlarında yapılan her doğru atamanın yanında yanlış atamanın ise karşısında olacağımızı daha önce söyledik. İl Sağlık Müdürlüğünde yapılan atamalar için de durumumuz aynıdır. İl Sağlık Müdürü’nün çalışma ekibini oluşturması hakkıdır. Başarı bir ekip işidir. Kimse buna bir şey diyemez, başarısızlık durumunda fatura kendisine kesilir. Bundan dolayı bu hakkı sonunda kadar desteklemek lazım. Ama atamalara baktığımız zaman bu ekibin başarı getirme şansı çok zayıftır, daha önce denenmiş kişilerin sadece pozisyonlarını değiştirerek başarılı olması beklenemez.

Atamalarla ilgili vahim iddialar da yok değil. 2017’deki atamalara Sağlık Sen’in karşı olduğu hepimizin malumu. Hatta kıyameti koparmıştı. 2020 atamalarında ise suskun. Nedendir acaba? İddialara göre, Sağlık Sen atamalarda etkili olmuş, istediğini almıştır, suskunluğu bundandır.

Görüyoruz eskinin kötü alışkanlıkları devam ediyor. Sendikan, cemaatin varsa liyakata pek de gerek duyulmuyor. Atamalara baktığımızda sağlıktaki sorunları çözmeyi değil “adamım bir yerlere gelsin” hedefiyle yapılmış.

Bu kentte yazıktır, kişinin ait olduğu kurum kuruluş değil, liyakatine göre ataması yapılsın. İnsan sorunların çözülmesini bekliyor, sorunların üstüne sorun üreten şahısların yükselmesini değil.

Yapılan reformlarla Türkiye’nin sağlık sisteminde köklü değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler sağlık sorunlarını büyük nebzede çözdü. Ama sanki yeni dönemde, yapılan atamalar bu başarıya gölge düşürecek nitelikte.

Kentimizdeki söylentiler iddia düzeyinde olsa da açıklanmaya muhtaçtır. Bu atamalarda kimler etkili oldu? Kentimizin AK Parti milletvekilleri bu atamalardan haberdar mı?

En son söyleyeceğimiz şey ki bu bütün Türkiye için geçerlidir. Atamaların liyakata göre yapılması, vekilin, tarikatın, cemaatin, sivil toplum kuruluşların istemine göre değil. Eğer bunlar etkili olacaksa başarılı olmaya, çalışmaya, diploma sahibi olmaya ne gerek var?

Güneydoğu Güncel