onaylanıp ÇKS’ye düştükten sonra herkes yeni görev yerinde mesaiye başlayacak. Öğütlü’nün görev vermeyi uygun gördüğü isimler dün akşam yeni sözleşme imzaladılar. Sağlıkta yapılan atamalarla ilgili resmi açıklamanın hafta başında yapılması bekleniyor.

SAÜEAH’TA DEĞİŞİM OLACAK

İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü'nün oluşturduğu listede en büyük değişiklik Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşandı.  SAÜEAH'ın yeni başhekimi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Fikret Halis olacak. Hastanenin 10 kişilik Başhekim Yardımcılığı kadrosunda ise yeni isimlerin yanı sıra eski isimlerde yer alıyor. Pamukova ilçe Hastanesi Başhekimi Mehmet Durmuş yeniden SAÜEAH’a dönerken Ensar Durmuş Kamu Hastane Hizmetleri Başkan Yardımcılığı görevine atandığı öğrenildi. Burcu Hızal Çelikay’ın Hendek Devlet Hastanesi’ne başhekim yardımcısı oldu. Başhekim yardımcısı Şafak Beşel yeni dönemde hekimlik yapacak. Başhekim yardımcılarından Aysun Atakay'a yeni dönemde görev verilmedi. Uzun yıllar Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Çelebi yeni dönemde de aynı görevini sürdürecek.

MÜDÜRLER DEĞİŞTİ

İdari ve Mali İşler Müdürü Önder Keskin’in yerine Mahmut Keküllüoğlu’nun bu göreve getirildiği öğrenildi. Önder Keskin'in ise Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Müdürü olacak. Destek ve Kalite Müdürü Barış Oğuz’un yerine Tülay Kaya görevlendirilirken Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yavuz Bingöl yeni dönemde de aynı görevi yürütecek. Toyota Acil Yardım Hastanesi'nin Müdürü Murat Avcı olurken Toyota Acil Yardım Hastanesi Müdürü abdurrahman Kandemir Pamukova ilçe Hastanesi Müdürlüğüne getirildi.

YERLERİNİ KORUYANLAR

SAÜEAH'ın bünyesinde olan Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinin başarılı başhekimi Dr. Hatice Sıçramaz'ın da göreve devam edeceği belirtildi. Yenikent Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Murat Akgül ve Eski Başhekim Turgay Şimşek'in eşi Toyota Hastanesi Başhekimi Dr. Hayal Şimşek'in de göreve devam edeceği gelen haberler arasında.Akyazı Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Tepeçınar'da yerini koruyanlar arasında...

KÜÇÜKYILMAZ GERİ DÖNDÜ

Bir dönem Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevini yürüten Ünal Küçükyılmaz ardından bakanlıkta üst düzey yönetici olduktan sonra özel hastanelerden birisinde başhekimlik yapmıştı. Küçükyılmaz yeni atamalarla birlikte devlet hastanelerinde çalışmaya başladı. Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Aydın'ın yerine ise Dr. Ünal Küçükyılmaz atanacak.

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLERİ

Sağlıkta yeni dönemde ilçe sağlık müdürlerinin de tamamına yakınının değişmesi bekleniyor. Serdivan İlçe Sağlık Müdürü Sevda Gürsel’in yeni dönemde Akyazı İlçe Sağlık Müdürü olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Erenler ilçe Sağlık Müdürü Ömer Balcı yeni dönemde Serdivan ilçesinde görev yapacak.

DEĞİŞİM BEKLENİYOR

Pamukova, Geyve, Ferizli, Kocaali, Kaynarca gibi birçok ilçede Hastane Başhekimlerinin değişmesi beklenmiyor.

Bakanlıktan onaylanarak gelen listede bulunan isimlerin büyük çoğunluğu dün yeni sözleşmelerini imzalayarak görevi kabul ettiler. Bir iki pürüz haricinde tamamlanan listenin hafta başı kamuoyuna açıklanacağı konuşuluyor.