Bakan Koca’nın, Gaziantep Milletvekilleri ile yaptığı görüşmede, “Gaziantep’te sağlıkta ekibi komple değiştirelim. Ama, müdür ataması bana bırakın” dediği öğrenildi. Bakan Koca, Suriye’deki Türk askeri birliklerinin tamamının koordinatörlüğünü yapan Gaziantepli Ümit Tiryaki’yi tam yetkiyle müdür olarak atadı.

Bu atamanın ardından, sağlıkta tüm kadro silbaştan değişiyor.Koronavirüs ile mücadelede başarısız bir sınav veren Gaziantep sağlık camiası için değişim vakti. Ekibiyle birlikte sürekli tartışılan İl Sağlık Müdür Dr. Serdar Sarıfakı’nın, istifasının alınmasının ardından, yeni müdür 24 saat içerisinde belli oldu. Gaziantep Sağlık Müdürü operasyonunu bizzat Bakan Fahrettin Koca’nın yönettiği öğrenildi.

Gaziantep’te Türkiye ortalamasının çok üzerinde seyreden koronavirüs vakalarının ardından Bakan Fahrettin Koca, yaklaşık bir ay önce özel ekibini Gaziantep’e göndermİşti. Gaziantep’teki sorunları ve vakanın artış nedenini öğrenmek için gelen ekip, sağlık camiası ile yaptığı toplantıların ardından şok yaşadıkları öğrenildi. Ankara’dan gelen ekibin, Gaziantep’teki sağlık camiasını çok yetersiz bulduğu ve raporlarını bu doğrultuda yazdıkları ifade edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep’e gönderdiği özel ekibin raporunun eline ulaşmasının ardından, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri ile toplantı yaptı. Bakan Koca, Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı’nın görevden alınacağı, sağlık camiasında müdür yardımcıları, daire başkanları, hastane başhekimleri ve idari brimdeki tüm üst düzey ekibin de başarısız olduğunu anlattı. Bakan Koca’nın bu görüşmede, “Gaziantep sağlık camiasını yeniden, silbaştan oluşturalım. Bunu hep birlikte yapalım. Ancak, müdür atamasını bana bırakın. Gaziantep’e layık bir müdür bulacağım” dediği öğrenildi.

Gaziantep Milletvekilleri’ne müdür ataması konusundaki düşüncelerini anlatan Bakan Koca, Serdar Sarıfakı’nın Ankara’ya çağrılıp istifasının alındığı saatlerde, Hatay İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’den sağlık konusunda brifing alıyordu. Bakan Koca, 20 dakikalık brifingin ardından Sarıfakı’nın istifasıyla eşzamanlı olarak, Tiryaki’ye Gaziantep’e müdür olarak atandığını tebliğ etti.

TİRYAKİ KİMDİR?

Aslen Gaziantepli olan ve ülkücü kimliğiyle bilinen Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’nin, son dönemde özellikle Suriye’de yaptığı başarılı çalışmalarla Bakan Fahrettin Koca’nın gözde isimlerinden birisi olduğu ifade ediliyor. Suriye’deki tüm askeri birliklerin koordinasyonundan sorumlu olan ve Sağlık Bakanlığı Suriye Koordinatörlüğü yapan Tiryaki’nin bu görevindeki başarısı, kendisini Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne taşıdı.

ÜST YÖNETİM KOMPLE DEĞİŞECEK

Geniş bir yetkiyle bizzat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Gaziantep’e atanan Dr. Ümit Tiryaki, yeni görevine bugün başlıyor. Tiryaki’nin, önündeki gündemi ise çok yoğun. Hem koronavirüsle mücadele, hem de sağlık kadrosundaki yeniden yapılanma nedeniyle Dr. Tiryaki’yi hareketli günler bekliyor. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü üst düzey yönetimi ve kamu hastanelerindeki idari kadroda görev yapan isimlerin tamamının görevden alınıp, sağlık camiasında yeni bir kadro kurulacak.