Öğretmen Atamalarını Milli Eğitim Bakanı Açıklayacak Öğretmen Atamalarını Milli Eğitim Bakanı Açıklayacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarının ülke için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek, bu alanlarda ihtiyaç duyulan insan kaynağını karşılamak amacıyla yeni lisans ve ön lisans programlarının açılacağını duyurdu.

Yapay zeka toplantısında konuştu

Özvar, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayağazağa Yerleşkesi'nde düzenlenen "Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, dijital teknolojiler alanında yaşanan hızlı gelişmelerin, ilgili sektörlerde nitelikli insan gücüne olan ihtiyacı artırdığını vurguladı. Bu doğrultuda, yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında yeni lisans ve ön lisans programlarının açılmasına karar verdiklerini belirten Özvar, yeni programların seçiminde bilişim temelli programlara sahip üniversitelere öncelik tanındığını ifade etti.

Ayrıca, bu programların YÖK'ün istihdamı önceleyen vizyonunu yansıttığını da dile getirdi.

71 yeni program açılacak

Özvar, açılacak programlar arasında lisans ve ön lisans düzeyinde toplamda 71 yeni programın yer alacağını açıkladı. Bu programların ÖSYM kılavuzuna dahil edileceğini belirten Özvar, ayrıca önde gelen üniversitelerin koordinatörlüğünde bazı derslerin merkezi olarak verilmesini planladıklarını ve bu sayede üniversiteler arasındaki işbirliğini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yeni açılacak programlar ve yer alacakları üniversiteler detaylı bir şekilde kamuoyuna duyuruldu. Özellikle bilişim teknolojileri, yapay zeka ve dijital dönüşüm alanlarında öğrencilere daha fazla fırsat sunacak olan bu programlar, geleceğin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde şekillendirilmiş durumda.