Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek olan toplantının odak noktasında nelerin yer alacağı belli oldu.

Toplantının gündem başlıkları arasında Gazze'deki son durum, enflasyonla mücadele, ve 2024 asgari ücret gibi ekonomiyle ilgili konuların bulunduğu belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle Gazze'deki insanlık dramının sona ermesi için yaptığı diplomatik girişimler ve Türkiye'nin gerçekleştirdiği insani yardımların ele alınması da bekleniyor.

Toplantının ekonomi ağırlıklı bir gündeme sahip olması, ülkenin önemli konularındaki kararların alınacağı bir zirve olacağını gösteriyor. Gazze'deki son gelişmelerin değerlendirileceği toplantı, aynı zamanda Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası düzeydeki etkin diplomasi çabalarına da odaklanacak gibi görünüyor.

Enflasyon ve asgari ücret de gündemde

Kabine toplantısının gündeminde enflasyonla mücadele de olacak. Yeni asgari ücret için 11 Aralık'ta yapılacak ilk toplantı öncesinde son durum değerlendirilecek.

Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu

Ankara-Atina hattındaki son durum değerlendirilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son bir haftada yoğun bir görüşme trafiği oldu. Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar ziyaretinin ardından Yunanistan'a gidecek. Toplantıda, Ankara-Atina hattındaki son durumun değerlendirmesi de yapılacak.