Kütahya'da, Yenidoğan Mahallesi Çanaklıçeşme Sokağı'nda ikamet eden psikolojik sorunları bulunan emekli polis memuru S.D. (39), tedavi görmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde görevli Halil Y. (37) ve Ayşe Ç.'yi (33) evine çağırdı.

S.D, sağlık çalışanlarını evine gelir gelmez içeri girdikten sonra kapıyı kilitleyerek elindeki tabancayla rehin aldı. Olayın duyulması üzerine, çevredekilerin ihbarıyla birlikte 112 Acil Sağlık, itfaiye ve polis ekipleri hemen olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri, kapının kırılmasıyla birlikte polisler güvenlik önlemi alarak içeri girdi ve Halil Y. ile Ayşe Ç'yi rehin tutan S.D'yi kurtardı. Sağlık çalışanları, güvenli bir bölgeye tahliye edildi.

Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

Silahın ateş alması sonucu yaralanan S.D, hemen Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan açıklamaya göre, S.D'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Emekli polis S.D'nin, 2017 yılında psikolojik sorunları nedeniyle malulen emekli edildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.