Uzun bir süredir başhekim atamasının yapılmadığı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan sorunlar devam ediyor. Bölgenin önemli sağlık merkezlerinden biri olan hastanede, ebe, hemşire ve yardımcı sağlık personellerinin idari birimlerde görevlendirilirken torpilin etkisinin olduğu iddiaları dile getirildi.

Amida Haber'in haberine göre, hastanedeki bazı müdür yardımcılarının aile üyeleri için özel birimler oluşturduğu, laboratuvarı olmayan bir müdür yardımcısının ise yakınını laboratuvar teknikeri olarak atadığı iddia edildi. 

Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli ebe R.T'nin de branşıyla ilgisi olmayan bir birime atandığı öne sürüldü. R.T'nin yüksek döner sermaye nedeniyle Diyarbakır Diş Hastanesi'ne gönderildiği belirtildi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan bu atama iddiaları, hastane yönetimindeki bazı görevlilerin yetkilerini kötüye kullandığına dair ciddi endişeleri gündeme getiriyor. 

YETKİLİLERDEN AÇIKALAMA: ATAMALAR NORMAL

Konuyla ilgili Amida Haber'in sorularına yanıt veren Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, ebe ve hemşirelerin görev yapmasında bir engel olmadığı belirtilerek, “Çalışma hakları var. Atanmasıyla ilgili bir sıkıntı yok. Ağız diş sağlığı merkezi ve hastanesi bir birinden ayrı şeylerdir. Atanan kişinin ebe veya hemşire olmasında bir beis yok. Daha öncede benzer görevlendirmeler yapılmış” ifadelerini kullandı.