Bu kararla birlikte, Sağlık Hizmetleri bölümünde çalışan personel için yapılan artıştan sadece Ek Ödeme Yönetmeliği'nde belirlenen "Sağlık Hizmetleri" kategorisinin yararlanacağı, "Diğer Lisansiyerler" (Sivil savunma uzmanı, Diyetisyen, Fizyoterapist, Psikolog, Çocuk Gelişimcisi, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Mühendis, Veteriner Hekim, Kimyager, Sosyolog ve benzerleri) grubunun ise bu avantajdan mahrum kalacağı belirtildi.

HEPSEN'in Açıklaması:

HEPSEN tarafından yapılan açıklamada, 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde alınan kararın sağlık profesyonellerini tekrar ayrıştırdığı ve ücretlendirme konusunda sahanın tek ödeme ısrarına rağmen teşvik ödemeleri ile diğerleştirilmeye devam edildiği vurgulandı. Saha emekçilerinden yetki alıp sarılaşan sendikaların, onayladıkları toplu sözleşme maddelerinden bihaber olarak kendi koltuk sevdalarının peşinde koştukları ve sahayı aldatmaya devam ettikleri ifade edildi.

Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de

Açıklamada, "Diğer Lisansiyerler" olarak değerlendirilen ve hala diğerleştirilmeye devam edilen sağlık profesyonellerinin, sarı sendikalardan istifaya davet edildiği belirtildi. Sorunun çözümü için tüm kuruluşlara başvuru yapıldığı ve ilerleyen günlerde yapılacak olan eylem planının kamuoyu ile tekrar paylaşılacağı ifade edildi.