Türk Sağlık Sen  diğer lisansiyerler olarak tanımlanan grupların taban ek ödeme katsayılarının artırılmasını talep etti. Sendikanın başvurusunda, toplu sözleşme kapsamında yapılan Sivil savunma uzmanı, diyetisyen, fizyoterapist, psikolog, çocuk gelişimcisi, sosyal çalışmacı, biyolog, mühendis, veteriner hekim, kimyager, sosyolog ve benzerleri) taban ek ödeme katsayılarının 0,32’den 037’ye çıkarılması talep edildi.

Sendikanın başvurusunda, toplu sözleşme kapsamında yapılan taban ek ödeme katsayısı artışının, sivil savunma uzmanı, diyetisyen, fizyoterapist, psikolog, çocuk gelişimcisi, sosyal çalışmacı, biyolog, mühendis, veteriner hekim, kimyager, sosyolog gibi diğer lisansiyerlerin dışında kaldığı vurgulandı.

Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de

 Başvuruda, bu eşitsizliğin çalışma barışını bozduğu ve eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı olduğu ifade edildi. Anayasa'nın 10. maddesinde yer alan "Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar." ilkesine vurgu yaparak, Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği'nin düzeltilmesi talep edildi.

Genel Başkan Önder Kahveci, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, toplu sözleşmede imzalanan eksik düzenleme nedeniyle çalışanların mağduriyet yaşadığını belirtti. Kahveci, ek ödemelerdeki katsayı eşitsizliklerinin giderilmesi ve tüm çalışanların taleplerinin karşılanacağı yeni bir düzenlemenin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.