Sözleşmeli Sağlık Personeli Becayiş Şartları Neler? 

Sözleşmeli sağlık personelleri, yani 4/B ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan personeller, kurum içi yer değişikliği yapabilir. Fakat sağlık personelinin bazı şartları taşıyor olması gerekir.

Sözleşmeli sağlık personelinin becayiş şartlarının başında, becayiş yapacak personellerin ikisinin de aynı özellikleri taşıyor olmaları gerekir. Aynı hizmet niteliklerini ve aynı unvanları taşıyan, aynı pozisyonda çalışacak sağlık personelleri, il içi ya da iller arası fark etmeksizin becayiş yapabilirler. Yine şu şartları da taşıyor olmaları gerekir:

Sağlık personellerinin her ikisinin de bulundukları illerde en az bir yıl çalışmış olmaları gerekir.

Sağlık bakanlığı tayin işlemleri ekim ayında yapıldığı için sözleşmeli personellerin de ekim ayında kurumun il komisyonuna karşılıklı yer değiştirmek (becayiş) istediklerine dair dilekçe vermeleri gerekir. Dilekçelerinde personel kimlik bilgilerinin bulunması gerekir.

Yukarıdaki detaylara göre becayiş yapmak isteyen sözleşmeli sağlık personellerinin talepleri il komisyonunca değerlendirmeye alınır.

Faklı illerde görev yapmakta olup becayiş yapmak isteyen sözleşmeli sağlık personelleri ise il komisyonları arasında irtibat kurulur. İl komisyonlarının her ikisinin de uygun görmesi halinde personellerin de göre yaptığı yerlere kasım ayının sonuna kadar bilgi verilerek işlem tamamlanır.

Becayiş durumları uygun görünen sağlık personellerinin aralık maaşları mali yıl sonu dikkate alınarak hesaplanır. SGK’ya da 31 Aralık itibariyle ayrıldıkları bilgisi verilir. Özlük dosyaları yeni geçtikleri görev yerlerine iletilir. 

Sözleşmeli personellerin becayişe dair görevden ayrılma ve yeni görev yerlerinde işe başlama işlemleri, 31 Aralık itibariyle İKYS üzerinden gerçekleştirilerek personeller aralık ayının son 5 günü izinli sayılırlar. Bu süre zarfında yeni yerlerine başvurur, sigorta işlemlerini başlatırlar. 

Becayişte kurumların personel kayıpları söz konusu değildir. Fakat komisyonlara ve amirlere inisiyatif kullanma yetkisi verilmiş bulunmaktadır.

Editör: Haber Merkezi