Hekim Birliği sendikası tarafından yapılan açıklamada "Bu hadsiz iftira karsisinda Hekim Birligi adina Hukuk Müşavirimiz tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada herkesin haddini bilmesi gerektiği ifade edilirken "Hekimlere ve Hekim Sendikalarina iftira atmadan once iki kere dusunsun!!" ifadelerine yerildi.

Mahkeme yolu gözüken Sağlık-Sen Aydın Şube Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Özcan yaptığı açıklamada, "Gelelim esas meseleye; Hekim sendikaları kurulmadan önce çok sayıda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını temsil eden sendika varken hekimlerin üyelik oranı çok düşük seviyedeydi. Birden birilerinin aklına hekim sendikası kurmak geldi ve 3 ayrı sendika kuruldu. Peki, hekim sayısı toplam sağlık çalışanı sayısına oranla düşük sayıda olmasına rağmen neden tek sendika değil 3 ayrı sendika kuruldu? Bunun sebebi siyasi düşüncelerinden dolayı bir araya gelemeyecek hekimleri dolaylı olarak "özlük hakları" bahanesiyle 3 ayrı sendika ile ortak bir "operasyonun" parçası haline getirilmiş olabilir mi? Bence olabilir ve buna dair kuvvetli emareler var ve eminim ki devletin elinde de buna dair istihbaratlar vardır. "Hekimler özlük haklarını istiyor, ne var bunda?" dediğinizi hissediyorum ve meselenin özlük haklarla ilgisi yok. Mevcut iktidar eski sağlık sistemini yıktı ve toplumun sağlık ihtiyaçlarını daha ulaşabilir, daha ekonomik ve daha nitelikli hale getirdi, toplum da bu gerekçe ile hükümete oy verdi. " demişti.

Açıklamasının devamı için TIKLAYINIZ.