Durmuş, Konya'da yaptığı konuşmada dikkat çeken açıklamalara imza atarken, "Ek Ödemelerin emekli keseneğine yansıtılması talebi doğru bir talep değildir. Yanlış bir taleptir. Israrla ve inatla bunu söylüyorum. Başkanlarıma da anlatıyorum. Bir türlü anlaşılmıyor. Ek Ödemelerin emekli keseneğine yansıtılması demek, bugün bir sağlık çalışanı arkadaşımızın, maaşından 500 lira daha kesilmesi demek. Ve emekli olduğunuzda 20 yılda bu para size taksit taksit ödenecek. Ne istediğini bilmeyen bir sendika olmaz. Ne istediğini bilmeyen bir sendikanın Genel Başkanı olmaz. Ek Ödemelerin emekli keseneğine yansıtılması demek, sizlerin zihninde oluşturulan algı emekli maaşının ve emekli tazminatının artacağı demektir. Ama emekli tazminatınız bir kuruş artmaz." sözleriyle yeni bir tartışmanın önünü de açtı.

Ek Ödemeler Emekliliğe Yansıdığında Sağlık Personelinin Kaybı Oluyor mu? haberi için tıklayınız

Semih Durmuş: Döner Sermaye Yönetmeliği Değişmezse Bu Genel Başkan Gider, Yönetmeliği Değiştirecek Adam Gibi Bir Genel Başkan Gelir! haberi için tıklayınız

DURMUŞ: RABBİM BENİM BAŞIMI SİZLERE KARŞI EĞDİRMESİN

Başında da söylediğim gibi rabbim benim başımı sizlere karşı eğdirmesin. Sizlerin başını teşkilatımıza, üyelerimize, sağlık çalışanlarına karşı eğdirmesin diyorum, bunun mücadelesini veriyorum. Bu konuşmaları inşallah, bu Genel Kurulun dışında daha nezih ortamlarda uzun uzun konuşacağız. Sizler bizleri daha iyi tanıyacaksınız.

DURMUŞ: YANLIŞLARIMIZ VARSA ÇIKIN KARŞIMIZA YANLIŞLARIMIZI HAYKIRIN

Yanlışlarımız varsa çıkın karşımıza yanlışlarımızı haykırın. Kimseye biz göz kaydırmadık. Kimseye biz kaba davranmadık, inandığımızı inandığımız şekilde söyledik. Ama kendi onurumuzu, kendi kişiliğimizi ezdirecek yapıda da değiliz. Herkes bunu bilsin. Kimseyi ezmek niyetinde değiliz ama kimsenin bizi ezmesine de müsaade edecek değiliz. Buna eyvallah diyecek değiliz. Çünkü kimsenin buna hakkı yok. Herkes birbirinin hukukunu koruyacak.

DURMUŞ: EK ÖDEMELER EMEKLİLİĞE YANSIRSA, BU TEŞKİLATIN BİR TANE ÜYESİ KALMAZ!

Semih Durmuş, "Bunu bu kürsülerden en üst tepede olan arkadaşlarımız söyledi. Ben yanlış bir talep olduğunu haykırdım. Beni Genel Başkanlığa taşıyan gerekçelerden biride budur. Sendika olarak yanlış taleplerde bulunamayız. Dersimize iyi çalışacağız. Ne istediğimizi iyi bileceğiz. Ve kazanım elde etmiş olduğumuzda çalışanların menfaatine olacak. Ben çalışanların 20 sene sonra, 30 sene sonra emekli olduğunda cebine girecek olan parayı düşünecek bir sendikaysam, bugün sağlık çalışanının cebinden 500 lira para çıkmasına asla razı gelemem. Ben çalışanın parasının artması mücadelesini veriyorken, maaşından 500 lira para kesilmesinin altına imza atamam. Bu hayata geçsin bu teşkilatın bir tane üyesi kalmaz. Ne istediğini bilmeyen bir sendika, istediğinin ne olduğunu bilmeyen bir sendika anlayışı olmaz. Doğru adamlarla çalışmazsanız, işini bilen adamlarla çalışmazsanız gelecek olduğunuz nokta budur. Buna haykırıyorum."

Öte yandan, Sağlık-Sen'in eski Genel Başkanı Metin Memiş, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gerektiğini defaatle kamu oyunda dillendirmişti.

Ayrıca Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'de Sağlık Bakanlığı önünde yaptığı eylemde döner sermayeler mutlaka yükseltilme ve mutlaka emekliliğe yansıtılmalıdır talebinde bulunmuştu. Haber için tıklayınız.

BİZE GÜVENİN VE İTİMADINIZ OLSUN

Biz sizlere güveniyor ve itimadımız var. Sizlerden almış olduğumuz güçle bu işlerin üstesinden geleceğiz Allahın izniyle. Ve 3-4 yıl sonra baktığınız da bugünküsünden daha iyi noktada olacaksınız. Ne istediğini bilen bir Genel Merkeziniz var. Nerede ne şekilde mücadele etmesini bilen bir Genel Merkeziniz var.