Erciyes Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, şehit Eraslan'ın 5 yıl süren tedavisinin ardından, ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Beyin Omurilik Sinir Cerrahisi Servisi'nde tedavi gördüğü odaya isminin verildiği bildirildi.

Kayseri Valiliği tarafından yeniden tefriş edilen odanın açılış törenine; Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, dekanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Yıldırım, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Başhekim Doç. Dr. İbrahim Halil Kafadar ve şehit İsmet Eraslan'ın ailesi katıldı.

Törende konuşan Vali Gökmen Çiçek, şehit Eraslan'ın hem gazilik hem de şehitlik mertebesine ulaştığını vurgulayarak, 5 yıl süren tedavinin büyük bir özveriyle gerçekleştirildiğini ifade etti. Çiçek, şehidin tedavi sürecinde sağlık personelinin büyük fedakarlık gösterdiğini belirterek, "Hemşire arkadaşlarımız şehidimize bir bacı, doktorlarımız kardeş, arkadaş, abi oldular. Ben de kendisini ziyaret etmiştim. Kendisine güç vermek için geldiğimizde, kendisinden güç alıp çıkmıştım bu kapıdan." dedi.

Şehit İsmet Eraslan'ın annesi Özlem Eraslan ise ilgi ve desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Vali Gökmen Çiçek, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun ve tüm Tıp Fakültesi Hastaneleri çalışanlarına teşekkür ederek, oğlu için helallik istedi.