Zengin, alt ve üst sınırları revize ettiklerini belirterek, "1 günlük cezanın alt sınırı 100 TL, üst sınırı 500 TL'ye çıkarılacak" dedi. Sağlık personeline yönelik sözlü ve fiziki saldırılarda sıkça kullanılan adli para cezalarının düzenlendiği bu paket, Yargı Hizmetlerinin etkinliğini artırmayı hedefliyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 8. Yargı Paketi'nin detaylarını paylaşarak, teklifin 43 maddeden oluştuğunu ve geçici bir madde içerdiğini ifade etti. Zengin, paketin temel amacının yargı hizmetlerinin daha etkin sağlanması olduğunu vurguladı. Adli para cezalarında yapılan düzenlemelerle ilgili konuşan Zengin, bir günlük cezanın alt sınırının 100 TL, üst sınırının ise 500 TL'ye çıkarılacağını açıkladı.

Ayrıca, Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan tazminat komisyonuna yeni görevler verilerek yeni bir hüviyet kazandırıldığını söyleyen Zengin, manevi tazminat taleplerinin artık Anayasa Mahkemesi yerine bu komisyona yapılacağını belirtti. Bu düzenleme ile bireysel başvurulardaki yığılmaların önüne geçilmesi amaçlanıyor.