Kurban Bayramı sonrasında Kovid-19 teşhisi konulan Mercan’ın bir süredir yoğun bakımda tedavisine devam ediliyordu.

Merve Mercan’ın vefatı, ailesi ve yakınlarının yanı sıra meslektaşları ve üniversite camiasını da üzüntüye boğdu.

Selçuk Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, tıp fakültesi 6. sınıf intörn öğrencisi Merve Mercan, sabah 08.00 sularında hayatını kaybetti.

45 gün önce korona virüs  testinin pozitif çıkması nedeniyle Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan Mercan'da, yatışından 5 gün sonra immün yetmezliği olduğu tespit edildi. Tüm tedavi basamakları sırayla ve özenle uygulanan Mercan, 40 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdikten sonra, yoğun çaba ve tüm tıbbi müdahalelere rağmen bu sabah hayatını kaybetti.

Üniversiteden yapılan açıklamada, "Merve, fakültemizin onur öğrencisiydi. Son derece başarılı, saygın, kıymetli, tüm çevresine örnek bir öğrenciydi. Üzüntümüz, acımız çok büyük. Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine, tüm sağlık camiasına sabır dileriz." ifadesine yer verildi. 

Üniversitenin sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:

Sağlık ordumuz en genç üyelerinden birini, Üniversitemiz çok kıymetli bir öğrencisini kaybetti. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencimiz Merve MERCAN, vefat etti. Mekânı cennet olsun. Kederli ailesinin başı sağ olsun.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy da sosyal medya hesabından Mercan için paylaşımda bulunarak baş sağlığı diledi.

Aksoy'un paylaşımı şöyle:

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Merve Mercan’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Sağlık ordusu en genç üyelerinden birini, Üniversitemiz saygın bir onur öğrencisini kaybetti. Allah’tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı dilerim.