Günebakış Gazetesi Köşe Yazarı Selahattin Kurbetli Köşe Yazısında;

Bilmeyeniniz yoktur herhalde, "Şehir hastaneleri" adında ülke genelinde 31 tane hastane açılması planlandı. Bunlardan 10 ' uncusu Ankara da açıldı. Diğerlerinin inşaatı devam ediyor. Halk sağlığı açısından bu hastaneler tabi ki, iyi olacak. Ancak, çarpıklık, usulsüzlük ve partizanlık yapılmaması koşuluyla. Önce ki, gün Sayıştay bu konu ile ilgili bir rapor açıkladı. Hastaneler kafalarına göre fiyat ayarlamışlar. Birinde 10 lira diğerinde 350 lira. Bu konuda büyük bir yanlışın içinde olduğumuz gerçeğini gördük. Adına rezillik mı dersiniz yada kepazelik mi dersiniz bilemiyorum. Ama neresinden bakarsanız insanımıza ve ülkemize yakışmayan bir uygulama. Bu hastaneler yapılan şehirlerin bayağı dışında bir yerlerde kuruluyor. İnsanlar hastaneye ulaşabilmek için bir iki saat yol katediyorlar. Hastaneler büyük olduğu için bir birimden diğerine gitmek seyahat eder gibi. 

Hastaneleri yapan şirketler Sağlık Bakanlığından her ay 200 ile 400 milyon lira para alıyor. Buna kur artışı ve enflasyonda ayrıca ekleniyor. Hastanelerde tecrübeli doktor ve personel sıkıntısı hat safhada. Tecrübeli ve kaliteli doktorlar siyasetten ve baskılardan uzak durabilme adına özel hastanelere geçiyor ve tercihlerini bu yönde kullanıyorlar. Hal böyle olunca devlet hastanelerinde yeni ve tecrübesiz doktorlar kalıyor. 

Bu işin esası insanlar şifa bulsunlar diyedir. Gösteriş için hastane açılmaz. Hala eski tas eski hamam misali. Devasa hastaneler gösterişin ötesine gidemiyor. Böyle devam ederse açılanlar ve bundan sonra açılacak olanlarda da bir fark olmayacak. Sağlıkta izlenen yol ne yazık ki, sağlıksız bir gidişle ilerliyor. Bu tehlikenin farkına varıp bu işe biran önce el atarak yapılan yanlışlar giderilmeli ve açılan hastaneler bu hastalıktan kurtarılmalıdır. 

Sayıştay’ın ortaya koyduğu raporu iyi inceleyip yanlış politikalardan arınmalıyız ve doğru bir politika üreterek insanımıza yakışır bir hizmet anlayışı yaratmalıyız. Aksi halde onca emeğe ve onca zahmete yazık olacak. Burada önemli olan bu hastanelerin devasa dış görüntüsü değil, içinde ki işlevidir. Umarım bu sorunu biran önce çözeriz ve insanımıza hak ettiği değeri veririz.