Samsun'da 1,5 yaşındaki Ömer Asaf Malkoç, Bafra İlçe Devlet Hastanesi'nden sevkedildiği Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde meningokok menenjit sonucu hayatını kaybetmişti. Ölüm sonrası ihmal iddiaları gündeme geldi. Tek çocuklarını kaybeden 3 yıllık evli Yasin ve Fatma çifti, çocuklarının ihmal ve ilgisizlikten öldüğünü iddia etti. 

İKİ İLAÇ YAZIP EVE GÖNDERDİLER 

Bafra Sanayi Sitesi'nde usta olarak çalışan Yasin Malkoç, Bafra Devlet Hastanesi'ni suçladı. Başından geçenleri ve yaşadıklarını anlatan Malkoç, " 12 Ocak 2020 tarihinde oğlum Ömer Asaf Malkoç’u rahatsızlandığından dolayı Bafra Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdüm. Herhangi bir müdahale yani tahlil falan yapılmadan reçeteye 2 adet ilaç yazıp bizi yolladılar. Ertesi gün, Bafra Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniği'ne tekrar götürdüm. Hiçbir teşhis konulmadan çocuğu görür görmez 30 saniye içerisinde bize OMÜ Tıp Fakültesi'ne gitmemizi söylediler "dedi. 

ÇOCUĞUM İLGİSİZLİKTEN VE İHMALDEN ÖLDÜ

Ambulans istemelerine rağmen taleplerine olumsuz yanıt verildiğini ileri süren Baba Malkoç, " Biz OMÜ Tıp Fakültesi'ne gitmemiz için ambulans istedik. Bafra Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniği ambulans veremeyeceklerini söylediler ve 'kendi aracınızla daha hızlı gidersiniz' dediler. Türkiye Cumhuriyeti  Devleti'nin tüm yurttaşlarına verilen imkanları benim çocuğum için verilmedi. Bafra Devlet Hastanesi ambulans vermedi. Kendi aracım yok. O anda üzüntüden ne yapacağımızı şaşırdık. Bir yakınımızın aracını ayarladık ve yola çıktık. Çocuğumu tıp fakültesine götürürken yolda trafik kurallarına uyarak gittiğim halde trafik ekipleri tarafından 2 sefer aracımız durduruldu. Tıp Fakültesinde, çocuğuma Meningokok Menenjit teşhisi koydular ve tedavi altına aldılar. Zamanında teşhis konulamadığı ve geç kalındığı için çocuğumu 15 Ocak’ta ihmal ve ilgisizlikten kaybettik "dedi. 

HER YERE ŞİKAYET EDECEĞİM 

 Biricik oğullarını 1,5 yaşında kaybeden baba Yasin Malkoç, ihmali olan herkesten şikayetçi olduğunu belirterek şunları kaydetti; "Çocuğum ihmalden, ilgisizlikten öldü. Bafra Devlet Hastanesi'nden şikayetçiyim. CİMER’e şikâyette bulundum. Diğer ilgililere de şikâyet edeceğim.” dedi.