Sağlık Bakanlığı sağlık personeli alımı için Cumhurbaşkanlığı'ndan resmi onayı istedi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak 2024 yılı sağlık personeli alımının ilk etabı için önemli gelişmeler yaşanıyor.

TOPLAM ALIM SAYISI DÜŞTÜ!

Daha önce Cumhuriyetin 100. Yılında yaklaşık 100 bine yakın alım yapılacağı konuşulurken alım sayısının işçiler dahil yaklaşık en fazla 40 bin bandında olacağı öğrenilirken Sağlık Bakanlığının Cumhurbaşkanlığı'na alımla ilgili onay yazısını Beştepe’ye gönderdiği öğrenildi. Dün akşam Cumhurbaşkanı tarafından sağlık personeli alımı ile ilgili açıklama yapması da beklenirken değerlendirmelerin sürmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık personeli alımı açıklamasını önümüzdeki günlere ertelediği öğrenildi.

SÜREKLİ İŞÇİ ALINACAK

Toplam alım sayısının en fazla 40 bin bandında olması planlanırken bu rakamın içerisinde sürekli işçi kadrolarınında olacağı saglikpersoneliHABER.NET’e ulaşan bilgiler arasında. Cumhurbaşkanlığının alım sayılarını onaylamasının ardından Sağlık Bakanlığı'nın acele bir şekilde ÖSYM üzerinden ilana çıkacağı, atamalarda en çok kontenjanın ise hemşire branşına ayrıldığı da kulislerden edindiğimiz bilgiler arasında..

Sürekli İşçi Alımı Adana Kura Sonuçları Sürekli İşçi Alımı Adana Kura Sonuçları

SON ALIMDAKİ PUANLAR BÖYLE OLMUŞTU

Hatırlanacağı üzere son yapılan alımda lisans mezunu hemşire alımı en yüksek puanla Diyarbakır Ergani Devlet Hastanesine KPSS 90,57 puanla atanmıştı. En düşük puan ise 72,37 ile Hatay Sosyalleştirme Bölgesine yapılmıştı. Yine aynı alımda Ankara iline lisans mezunu hemşire en yüksek puan olan 87,46 ile Ankara Sanatoryum Eğitim Araştırma Hastanesine yapılmış, Bilkent Şehir Hastanesine ise en düşük puanla 75 KPSS puanı ile yerleştirme yapılmıştı.

Sağlık personeli alımı ile ilgili son dakika gelişmeleri sitemiz üzerinden duyurmaya devam edeceğiz.