Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi: Vatandaşların Tahmini Yüzde 100! Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi: Vatandaşların Tahmini Yüzde 100!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, PTT Bilgi Teknolojileri AŞ’nin genel müdür ve genel müdür yardımcılarının kendilerine hazırladıkları sözleşmelerle, iş akitleri feshedildiğinde brüt maaşlarının 36 katı kadar tazminat aldığını hatırlatarak, “Bu sözleşme hâlâ uygulamada mı?” diye sordu. 

Karasu, 2019’da bir genel müdür yardımcısına 13 bin lira maaş ve 5 bin lira huzur hakkı üzerinden hesaplanan 847 bin lira tazminat ödendiğini, bu rakamın günümüzde milyonları bulduğunu belirtti.

CHP’li Karasu’dan Sordu!

Komisyonda, PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, ticari rekabetten söz etti. CHP’li Karasu’nun, “Bu 36 kat tazminat davası devam ediyor mu?” sorusuna ise Gülten, “Devam ediyor sayın vekilim” yanıtını verdi. Bu yanıt üzerine Karasu tepki gösterdi. Komisyon başkanı ve eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yanlış yapılmış. Ne yapacaksın” diyerek konuyu kapatmaya çalıştı.

“Vatandaş Kemer Sıksın” Eleştirisi

Cumhuriyet’e konuşan Ulaş Karasu, “Tasarruf tedbirleri adı altında kamu emekçilerinin kazanılmış haklarına göz dikilip vatandaştan kemer sıkması istenirken, üst düzey bürokratların bu tutumu ve bakanlığın buna göz yumması ibret vericidir. Hiç utanma da yok?” diyerek duruma sert tepki gösterdi.