Yörükoğlu’nun ölüm nedeni ve sağlık durumu hakkında merak edilen sorular arttı. Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, 69 yaşında hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu Kimdir?

1955 yılında Ankara’da doğan Yavuz Yörükoğlu, çocuk Psikiyatristi Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu’nun oğludur. Eğitim hayatına Amerika Birleşik Devletleri’nde başladı ve ortaokul ile liseyi TED Ankara Koleji’nde tamamladı. 

İstanbul Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini aldıktan sonra, uzmanlık eğitimini Hacettepe Tıp Fakültesi Göğüs ve Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda tamamladı.

Yurt dışında da çeşitli deneyimler kazanan Yörükoğlu, İngiltere’de Cambridge Üniversitesi Papworth Hastanesi’nde ve Londra St. Thomas’ Hastanesi’nde çalıştı. 

Türkiye’ye döndükten sonra SSK Ankara Eğitim Hastanesi’nde ve SSK İhtisas Hastanesi’nde önemli görevlerde bulundu. 1997-1998 yıllarında ABD Alabama Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. 2006 yılından beri Ankara Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapıyordu.

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu Uzmanlık Alanları 

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, koroner bypass ameliyatları, kalp kapak ameliyatları, kalp yetmezliği tedavisi ve cerrahisi, varis cerrahisi ve lazer skleroterapi gibi birçok alanda uzmanlaşmıştı. Aynı zamanda tamamlayıcı tıp konularında da çalışmalar yapıyordu. Tıp bilimine olan katkıları ve toplum sağlığı adına yaptığı çalışmalar, onu Türkiye’nin en değerli hekimlerinden biri yapmıştır.

Ambulans ve Otomobil Çarpıştı: 6 Yaralı Ambulans ve Otomobil Çarpıştı: 6 Yaralı

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu Vefat Haberi

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu’nun vefat haberi sosyal medyada şu şekilde duyuruldu: “Sayın hocamız Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu’nun vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye’nin yetiştirdiği en değerli hekimlerden biri olan hocamız, tıp bilimine olan katkıları ve toplum sağlığı adına yaptığı çalışmalarıyla hatırası daima kalbimizde yaşayacak. Yörükoğlu Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. Başımız sağ olsun…”

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu’nun neden öldüğü hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yörükoğlu’nun ani vefatı, tıp camiası ve sevenleri arasında derin bir üzüntü yarattı.