Sağlık Bakanlığı 17.689 personel alımında 1. alımda 8.900 kişi, 2. alımda da (en geç 2 ay içerisinde ) 8.789 kişinin alımının yapılacağı kulis bilgisine ulaştık. Branş bazında dağılım sayılarının an itibariyle netleşmediği bilgisi de saglikpersonelihaber.net sitemize ulaşmış durumda.

HANGİ KADROLARA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

7 bin 525’i hemşire, 2 bin 182’si ebe ve 6 bin 951’i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplam 17 bin 689 sözleşmeli pozisyona KPSS puanıyla atama yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU NASIL TEMİN EDİLİR?

Duyurular, Sağlık Bakanlığı’nın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (https://yhgm.saglik.gov.tr) ve ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) internet sitelerinden takip edilebilir. Kılavuzun ÖSYM tarafından yayımlanmasını müteakip personel alımları başvuruları aralık ve şubat aylarında iki dönem şeklinde olacaktır.

Başvuru şartları ve branşlara göre adaylardan istenilen özel koşullar, önümüzde ki günlerde yayınlanacak başvuru kılavuzunda yer alacaktır.