2019/4 Tercih Yapacaklar Okusun

 # Önce tercih yapıp sonra ücreti ödeniyor.

 # Hangi bankalara yatıracağınız kılavuzun son sayfasında ve tercih sayfasına girişte yer alıyor.

 # Son güne kadar istediğiniz kadar tercih değişikliği yapabilirsiniz.

 # EAH İLE Devlet hastaneleri arasında tayin bakımından bir fark yok 4 yıl sonunda tayin isteyebilirsiniz.

 # Sıralamam 27251626 tercih yapabilir miyim diye sormanın bir mânâsı yok, yapabilirsiniz tecrübe olur en fazla 20 liranız gider.

 # Tercih listenizi her yerde paylaşmanız suistimal edilmesine sebep olur, araştırmanızı iyi yapıp kendi önceliğinize göre sıralayın.

 # Paylaşılan bir gönderiden size bildirim gelmesini istiyorsanız nokta koymak yerine sağ üstte yer alan üç noktaya tıklayıp “gönderi bildirimlerini aç” seçeneğini işaretleyin.

 # Şu sıralamayla bu hastane gelir mi soruları da yersiz. Eğer istediğiniz o hastanenin açtığı kadro sayısı kadar sıralamanız varsa kesin olarak yerleşebilirsiniz. Buradaki kimse sizin nereye yerleşeceğinizi kesin olarak bilemez.

 # Atanmayı garanti etmenin iki yolu var: Ya önünüzdeki herkesin nereyi yazacağını bilip ona göre tercih vereceksiniz ya da yaptığınız 30 tercihteki toplam kadro sayısı en az sıralamanız kadar olacak.

 # Yapılan en büyük hatalardan biri de whatsapp gruplarındaki veya sayfalardaki yorumlara göre tercih listenizde değişiklik yapmak. Bir şüpheniz olduğu takdirde hastaneyi arayıp birinci ağızdan bilgi almaya çalışın(maalesef kötü niyetli insanlar olabiliyor.)

 # Ve bence en önemlisi de internet kullanmayı en yakın zamanda öğrenin zira hepimiz devlet memuru adayıyız. Her işinizi başkasına sorarak yapmaya alışmayın ki ileride zorluk çekmeyesiniz.