Önder Kahveci, sendikacılık kariyerinin yanı sıra siyasette de aktif bir rol oynamak istemiş ve milletvekili adaylığını açıklamıştı. Görevinden istifa ederek siyasi arenaya adım atan Kahveci, seçimlerde vatandaşların desteğini alamamıştı.

Seçim sonuçları Kahveci için istediği sonucu vermedi. Yeterli oy desteğini elde edemeyen Kahveci, milletvekili seçilemedi ve görevine geri dönme kararı aldı.

Sosyal medya aracılığıyla açıklamada bulunan Önder Kahveci, yeniden Genel Başkan seçildiğini açıkladı.

Kahveci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türk Sağlık-Sen Olağanüstü Genel Kurulu’nu gerçekleştirdik. Genel Kurulumuza katılarak bizleri onurlandıran MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yaşar Yıldırım’a, TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz’a, sendikalarımızın genel başkanlarına ve teveccüh göstererek şahsımı yeniden Genel Başkanlığa seçen kıymetli delegelerimize teşekkür ediyor, Genel kurulumuzun teşkilatımız ile sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Divan Başkanlığı’nın Türk Haber-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yücel Kazancıoğlu, Divan üyeliklerini Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Leyla Polat ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkan yardımcısı Selahattin Dolgun’un yaptığı kongrede  Milliyetçi Hareket Partisi'nden Miletvekili adayı olan Önder Kahveci yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

  • Genel Başkan Yardımcısı (İdari İşler): Ümit TURHAN
  • Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler): Kenan KARAÇAM
  • Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlandırma): Mücahit Gökhan ŞAHİN
  • Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Basın): Mustafa KÖSE
  • Genel Başkan Yardımcısı (Toplu Söz.Mevzuat): Kemal KAZAK
  • Genel Başkan Yardımcısı (Sosyal İşler): Orhan YILMAZ