Olayın başlangıcı, Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal'ın 16 Şubat 2023 tarihinde yaptığı basın açıklamasıyla gündeme geldi. İsmail Şanal'ın açıklaması sonrasında, sağlık teknikerinin sosyal medyada peygamberlere yönelik hakaret içeren paylaşımları kamuoyunda büyük tepki çekti. Bu tepkilerin ardından Çorum İl Sağlık Müdürlüğü, söz konusu personeli açığa aldı ve Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı, sağlık teknikerinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve aşağılama suçlamalarıyla ilgili bir soruşturma başlattı. Yargılama süreci sonunda sağlık teknikeri, görevinden ihraç edildi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sosyal medyanın dini değerlere yönelik hakaretlerin yapıldığı bir platform olmaktan çıkartılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu kararın bu tür hakaretlere yaptırım olduğunu göstermesi bakımından önemli olduğunu belirtti ve milletin dini ve manevi değerlerine yapılan saldırıları unutmayacağını ve gereken tepkiyi vereceğini ifade etti.