Ankara kulislerinde dolaşan dedikodulara göre, merkez sağda yeni bir parti kurulacağı ve üç milletvekilinin istifa etmek için partinin kurulmasını beklediği iddia ediliyor.

Ekonomim'den alınan bilgilere göre, merkez sağdaki boşluğu doldurma amacıyla yeni bir parti kurulacağına dair söylentiler, Ankara'da siyasi atmosferi hareketlendirdi. 14 Mayıs 2023 genel seçim sonuçlarının ardından başlayan merkez sağda yeni parti arayışlarının, 31 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra ivme kazandığı ifade ediliyor.

Aktif siyaset yapan vekillerde katılacak

Kulislerde dolaşan söylentilere göre, merkez sağdaki boşluğu doldurmak amacıyla eski ANAP, DYP ve MHP kökenli siyasetçilerin yanı sıra farklı partilerde aktif siyaset yapan milletvekillerinin bir araya gelerek ortak hareket ettiği belirtiliyor.

Ankara’da ofis kiralandı

Ankara'da bir ofis kiralandığı ve parti çalışmalarının bu ofiste yürütüldüğü konuşuluyor. Ayrıca, parti çalışmalarının, ANAP kökenli ve şu anda farklı bir partide milletvekili olarak görev yapan önemli bir isim tarafından öncülendirildiği dile getiriliyor. Bahsi geçen milletvekilinin, önümüzdeki haftalarda mevcut partisinden istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarına aktif olarak katılacağı iddia ediliyor.

Öte yandan, merkez sağdaki boşluğu doldurmak iddiasıyla kurulacak olan yeni partinin duyurusunun Mayıs ayı ortalarında yapılacağı ifade ediliyor. Geçtiğimiz hafta İYİ Parti'den 3 milletvekilinin istifa ederek AKP'ye katılacağı haberleri gündemi meşgul etmişti.

80 Milyonluk Vurgun Yaptığı Söylenen Zabıt Katibi, Çiçek Abbas’ım Diyerek Kendini Savundu 80 Milyonluk Vurgun Yaptığı Söylenen Zabıt Katibi, Çiçek Abbas’ım Diyerek Kendini Savundu

Ancak, kulislerde, partide etkili bir milletvekilinin bu istifalara engel olduğu ve yeni kurulacak partiye katılmaları için beklemelerini istediği konuşuluyor. İYİ Parti'nin hafta sonu düzenlenen 5. Olağan Kongresi'nin ardından parti içinde yaşanacak değişikliklerin merakla bekleniyor.

 Özellikle, partideki genel başkan değişiminin, partinin yeniden toparlanıp toparlanmayacağı, benimsenecek politikaların etkinliği ve yeni parti için olası bir başlangıç ivmesi yakalanıp yakalanamayacağı merak konusu. Partideki değişimlerin, merkez sağı toplama iddiasıyla kurulması planlanan yeni parti için önemli bir referans olacağı vurgulanıyor.

İYİ Parti'nin 6,5 yıllık siyasi hayatında 3 olağan ve 5 olağanüstü kongre gerçekleştirdiği biliniyor. Ancak, 4. olağan kongrenin en erken Haziran 2025'te yapılması bekleniyor. Parti içinde belirli bir durum olmazsa, olağan kurultayın Haziran 2025'te gerçekleşeceği öngörülüyor.