Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bir konuşmasında Cumhuriyet'in 100. yılını gurur ve mutlulukla kutladıklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma, yaşatma ve genç nesillere daha iyi bir gelecek bırakma taahhütlerini dile getirdi. 

TÜRK YÜZYILI YAPMA SÖZÜ VERDİ

Kahveci, "Emek, alın teri, kan ve gözyaşıyla ulaştırdığımız cumhuriyetimizi ve devletimizi ne pahasına olursa olsun koruma ve ikinci yüzyılı Türk Yüzyılı yapma sözü veriyoruz" dedi.

‘Hastane Yönetimi Sendikamıza Gözdağı Veriyor! ‘Hastane Yönetimi Sendikamıza Gözdağı Veriyor!

ÖNEMLİ SORUNLARI GÜNDEME GETİRDİ

Kahveci ayrıca kamu çalışanlarının taleplerine odaklandı ve refah payı, aylık enflasyon farkı ödemesi, sabit vergi dilimi (%15), ek ödemenin taban aylığa eklenmesi ve emekli maaşlarına eklenmesi gibi ekonomik talepleri gündeme getirdi. Genel Başkan, bütçe görüşmeleri sırasında gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı ve ekonomik hakların iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

SAĞLIKTA ŞİDDETE AĞIZ CEZALAR GEREKİYOR

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili olarak Kahveci, sıfır tolerans politikası benimsenmesi, ağır cezaların uygulanması ve şiddet uygulayanların kamu sağlık hizmetlerinden ücretli yararlandırılması gerektiğini söyledi.

ÜNİVERSİTE HASTANESİ ÇALIŞANLARI

Üniversite hastanelerinde çalışanlara tayin ve becayiş hakları tanınması ve sosyal hizmet çalışanlarının makul bir sosyal hizmet tazminatına sahip olmaları gerektiğini de dile getiren Kahveci, tüm çalışanlar için hak mücadelesinin devam edeceğini belirtti.

Toplantıya Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Genel Başkan Yardımcıları Ümit Turhan, Kenan Karaçam, Mücahit Gökhan Şahin, Kemal Kazak, Samsun, Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane şube başkanları ve yönetimleri, Giresun ve Ordu Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcileri, Giresun Tabip Odası Başkanı ve Tıp Fakültesi Dekanı da katıldı.