Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, dış politikada atılan adımlar, ekonomideki gelişmeler ve terörle mücadele gibi önemli başlıklarla bir araya gelecek. Ayrıca, NATO Liderler Zirvesi ve Körfez turu gibi önemli etkinliklerin değerlendirilmesi de toplantıda ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ay boyunca yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştirdi. Öncelikle Litvanya'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'ne katıldı. Ardından Körfez turuna çıkarak Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret etti. 

Bu ülkelerle farklı alanlarda 18 anlaşma imzalandı, savunma ve enerji gibi önemli konular ele alındı. Görüşmelerin sonuçları ve elde edilen kazanımlar Kabine toplantısında değerlendirilecek ve ülkenin dış ilişkiler stratejisi gözden geçirilecektir.

ERDOĞAN, ABBAS İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme trafiği yeni haftada da sürecek.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Türkiye'ye gelecek. Salı günü yapılacak görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler, İsrail - Filistin ihtilafı bağlamındaki son gelişmeler, güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI DA MASADA OLACAK

Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum toplantıdaki bir diğer başlık olacak.

Süresi sona eren tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin gelişmeler gündeme gelecek.

EKONOMİ VE TERÖRLE MÜCADELE DE GÜNDEMDE OLACAK

Ekonomideki gelişmeler ve terörle mücadele operasyonlarında gelinen son nokta da Kabine toplantısında değerlendirilecek başlıklar arasında.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.