Kamu malını şahsi çıkarları için kullandığı öne sürülen bu kişinin aynı hastanede hem İdari Mali Hizmetler Müdürlüğü görevini yürüttüğü hemde Destek Hizmetleri Başkanlığına vekalet ettiği yani X2 maaş aldığı ileri sürüldü.

18 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUĞU DÖVDÜ İDDİASI

Diğer taraftan hastane müdürü ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de aynı personelin, Hastane müdürü iken, Iğdır'a bağlı Melekli Beldesinde evlerinde babası ve kardeşi ile beraber 18 yaşından küçük bir çocuğu darp ettikleri, evlerinde dövüp, istismar ettikleri ve bundan dolayı aynı beldede ikamet eden çocuğun ailesinin şikâyeti üzerine yargılanıp ceza aldığı iddia edildi.

igdir-sikayet

GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ TOKATLADI İDDİASI

Öte yandan iddiaların odağındaki hastane müdürünün bundan yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce yine hastane müdürüyken makamında Z.İ isimli bir güvenlik görevlisini tokatladığı, daha sonrasında makamının gücünü kullanarak güvenlik görevlisini şikayetinden vazgeçirdiği tüm Iğdır’da görev yapan Sağlık Bakanlığı personelinin bildiği ve konuştuğu konular arasında yer aldığı belirtiliyor.

Iğdır’da görev yapan sağlık personelleri tarafından olay müdür hakkında sıklıkla dile getirilen sorular ise şöyle oldu:

1. Maliye bakanı 81 ilde Valileri toplayıp tasarruf tedbirleri yaparken, kamu malına bu denli sahip çıkılması istenirken ve bizler “Devlet malından bir hırka bile aşıran savaşta bile ölse şehit olamaz.” diyen Hz Muhammed (s.a.v)'in ümmetiyken; bunun aksi yönde devlet malını kendi şahsî çıkarları için kullanarak, kamuyu zarara uğratan; üstelik Sağlık bakanlığı tarafından sözleşmesi imzalanmadığı ve ret yediği halde yerelde (Iğdır'da) ısrarla valilik oluru ile vekaleten Destek Hizmetleri Başkanlığını yürütmesi Iğdır'da Sağlıkta büyük bir başı boşluğun olduğunu yönünde değerlendiriliyor.

Devlet Hastanesi'nde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı Devlet Hastanesi'nde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı

2. Sağlık gibi önemli bir sektörde yöneticilik yapan birinin 18 yaşının altında bir çocuğu darp edip, akabinde adlî olarak yargılanıp mahkemeden de ceza alıp hâlâ kurum da yöneticilik yapması; liyakatın, adaletin ve hakkaniyetin Iğdır'da bittiğinin göstergesidir.

Özellikle Iğdır Valisine ve Iğdır İl Sağlık Müdürüne seslenen sağlık personelleri, Iğdır'da yöneticilik yapacak kimse yok mu ki ya da ahbap çavuş ilişkileriniz bu kadar mı güçlü ki bu denli suça bulaşmış, şiddet bağımlısı birini ısrarla Sağlık Bakanlığı'nın olumsuz görüşüne rağmen Valilik oluru ile yönetici olarak tutuyorsunuz hemde Destek Hizmetleri gibi önemli bir mevkide. Tabiri caizse Kurda kuzuya mı emanet ediyorsunuz.

Taktir kamuoyunun vicdanına!