Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık Murat Tortop, Hülya Er Tortop'un yakınları ve taraf avukatları da hazır bulundu. Sanık Murat Tortop'a son sözü sorulduğunda ise, "Yaşananlar için çok üzgünüm. Böyle olsun istemezdim. Pişmanım" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından kararı açıkladı. Murat Tortop'a, 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Haksız tahrik ve takdir indirimleri uygulanmadı.

Bahçelievler'deki evlerinde yaşanan bu olay, adli sürecin sonunda bir karara bağlandı. Denizli'de meslektaşları ve yakın çevresi tarafından sevgi ve saygıyla anılan Hülya Er Tortop'un acı ölümü, kamuoyunu da üzmüştü.

‘NELER OLMUŞTU?’

Olay geçtiğimiz yıl 18 Aralık gecesi Merkezefendi ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde yaşandı. Polisi arayan Murat Tortop eşini bıçakladığını, hareketsiz yerde yattığını anlattı. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri Hülya Tortop’un cansız bedeni ile karşılaştı. Katil zanlısı ifadesinde eşinin alkol almak için dışarı çıkmak istediğini, izin vermediği için tartışma yaşandığını söyledi. Tartışma sırasında mutfak tezgâhı üzerindeki bir soda şişesini eşinin kafasına vuran katil zanlısı daha sonra mutfaktan aldığı bıçakla eşini bıçakladığını itiraf etti. Yapılan otopsisinde Hülya Tortop’un ölümcül mahiyette 4 toplamda 11 bıçak darbesi ile öldürüldüğü belirlendi.