Kentteki bu sağlık sorunları, İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu’nun sosyal medyada beğeni ve retweet için talimat vermesi sağlık çalışanlarının tepkisine yol açtı.

Kadın Doğum Hastanesi’nde Mobbing İddiaları

Diyarbakır Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesi’nde, yönetimin ebe ve hemşirelere yönelik mobbing uyguladığı için birçok sağlık çalışanının rapor alarak izne ayrıldığı bildirildi.

Özel Hastane Hakkında Dikkat Çeken Şikayet Özel Hastane Hakkında Dikkat Çeken Şikayet

Bu durum hastanede ciddi sorunlara yol açtı. Hastane idaresi, rapor ve izin alan çalışanların eksikliğini gidermek için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nden geçici personel takviyesi yapma kararı aldı, ancak bu da yeterli olmadı. Personel yetersizliği nedeniyle hastalar sağlık hizmeti almakta zorlanıyor.

Hastane-4

Gazi Yaşargil ve Selahattin Eyyübi Hastaneleri’nde Durum Kötü

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde de benzer sorunlar yaşanıyor. Personel eksikliği, sık sık arızalanan asansörler, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde hijyen sorunları, yetersiz soğutma sistemleri gibi problemler hasta ve refakatçileri mağdur ediyor.

Poliklinik yapan doktor sayısının yetersizliği, mesai bitimine kadar doktor odaları önünde uzun kuyruklar oluşmasına sebep oluyor.

Sağlık Müdürüne Tepkiler Artıyor

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu’nun, hastanelerde hizmet kalitesinin artırıldığına dair sosyal medya paylaşımlarının çalışanlara beğenilmesi ve retweetlenmesi talimatı vermesi sağlık çalışanlarını çileden çıkardı.

Ada

Pamukçu’nun, görevdeki yenilikleri kendi sosyal medya hesabında paylaşmasının ardından, sağlık çalışanlarının bu paylaşımları beğenmesi ve retweetlemesi talimatını verdiği belirtiliyor. Sağlık çalışanları, bu durumun etik olmadığını, hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların öncelikle kurumun resmi sosyal medya hesaplarından duyurulması gerektiğini belirtti.

Yazı-2

Çalışanlardan Tepki: “Bu Zaten Onun Asli Görevi Neyin Beğenisi?”

Sağlık çalışanları, Pamukçu’nun taleplerini yerine getiren personelin paylaşımlarını kaydederek, bu durumun etik olmadığını ve hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların resmi hesaplardan duyurulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, hizmet kalitesinin artırılmasının zaten görevdeki kişinin asli görevi olduğunu ve sosyal medya beğenisi talebinin doğru olmadığını belirttiler.