4857 sayılı iş kanununa tabi olarak çalışan Sağlık Bakanlığında görevli sürekli işçiler, muhtar ya da belediye meclisi üyesi olarak seçilmeleri durumunda görevlerine devam etmesini engelleyen herhangi bir hüküm bulunmamakta.

Herhangi bir yasal engel bulunmayan kamu işçileri ise 31 Mart yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliği ile birçok yerde muhtar adayı olarak seçimlere girdiler.

Türkiye En Uzun Çalışma Saati Olan 4. Ülke Türkiye En Uzun Çalışma Saati Olan 4. Ülke

Seçimlere girenler arasından bir güvenlik görevlisinin muhtar olduğu, bir ambulans sürücüsünün de belediye meclis üyesi olarak seçimi kazandığı sitemize gelen bilgiler arasında.

İş sözleşmeleri fesih edilebilir

Konunun uzmanları ise sürekli işçi olarak Sağlık Bakanlığında görev yapan bu kişilerle ilgili idarenin, 2 işi birden yerine getiremeyeceğine dair karar vermesi durumunda iş sözleşmesinin fesih edilebileceğini belirtiyorlar.

Sağlık Bakanlığında öyle bir idareci yok

Sahayı tanıyanların da malumu olduğu üzere; 2 ayrı işi yürüten ve 2 farklı maaş alan bu kişilerin sözleşmesini fesih edecek herhangi bir idareci Sağlık Bakanlığında bulunmuyor.

Muhtar mührüyle mesaide eleştirisi

Özellikle iktidar Partisi’nden belediye meclis üyesi seçilen ambulans görevlisine, ekip birim sorumlusu Parmediğin nasıl iş emri vereceği ise merak edilirken, Güvenlik Görevlisi işçinin muhtar mührüyle hastanede mesai yaptığı yönünde eleştiriler dillendiriliyor.

Bilindiği üzere sağlık Bakanlığında yaklaşık 210.000 sürekli işçi bulunuyor.