Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.

ZONGULDAK VALİSİ: SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN AÇIK YÜREKLİLİKLE ÖZÜR DİLİYORUM! TIKLAYIN

Konuşmasında, Zonguldak’ta görev yapan sağlıkçıların durumuna da değinen Vali Bektaş, kentte 567 pozitif vakadan 137’unun sağlıkçı olduğunu açıkladı.

Sağlıkçıların özveriyle çalıştığını ifade eden Vali Bektaş, bir yandan da şu ifadeleri kullandı:

“Her türlü tedbiri alınmasına rağmen maalesef sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Tüm arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran olay oldu. Normalde sağlıkçılarımızın bize götürdüğü yük olmasaydı bugün belki de geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Bu gerçekten zor oldu. Misafirhanede onları misafir ettik. Onlardan ücret almadık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya sokuyorlar, hem bizi sıkıntıya soktular. Bunun da artık azalacağını varsayıyoruz. Onlar bizim kahramanlarımız. Kendi hayatlarını ortaya koyan insanlar ama yeteri kadar dikkatli olmayınca sıkıntı yaşıyoruz.”

SEMİH DURMUŞ: ÇOK TALİHSİZ AÇIKLAMA

Çok Talihsiz Bir Açıklama: Sağlık çalışanlarının; tüm imkansızlıklara rağmen her türlü riski göze alarak görevini en iyi şekilde yapabilmek için vermiş oldukları mücadelenin karşılığında böyle talihsiz bir açıklamayla suçlu ilan edilmesini esefle kınıyorum. Şunun net olarak bilinmesini isteriz ki, Zonguldak’ta 137 arkadaşımız kendilerinden kaynaklanmayan eksiklikleri fedakarlıkları ile kapatmaya çalışmış olmalarının bedelini COVID19’a yakalanarak ödemektedirler.

ÖNDER KAHVECİ: ZONGULDAK VALİSİNE SÖYLÜYORUM

GENEL SAĞLIK-İŞ: Faturayı Sağlıkçıya Kesen Zonguldak Valisini İstifaya Çağırıyoruz

"Sağlık çalışanları ülkemizdeki tüm hastalara hayatlarını kaybetme riskini göze alarak hizmet üretmektedirler. Hayat kurtarmaktadırlar. Onlar bu toplumun yükü değil, bu ülkenin kahramanlarıdır. Genel Sağlık-İş olarak, kendi hayatlarını riske atarak salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarına bu şekilde yakışıksız ithamlarda bulanan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ı istifaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı da göreve çağırıyoruz.

Valinin ‘Bize yük oldular’ Dediği Sağlık Çalışanları Polisevi’nden Ayrıldı! haberimiz için tıklayınız.

Zonguldak Valisi: Sağlık Çalışanlarından Açık Yüreklilikle Özür Diliyorum! haberimiz için tıklayınız.

Zonguldak Valisi Sağlık Çalışanlarından Yine Özür Diledi! haberimiz için tıklayınız.

Fatih Altaylı'dan Zonguldak Valisine Tepki: Tırnak İçinde "sayın" Valimizin.. haberimiz için tıklayınız.

Prof. Dr. Vedat Köseoğlu’dan Zonguldak Valisine Bir Mektup! haberimiz için tıklayınız.