Sağlık sisteminde yaşanan sorunların ayyuka çıkması sonrası hastanelerde hastalar ile hekimler arasında sorunlar artarak yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Manisa Şehir Hastanesinde Kardiyoloji Polikliniği‘ne giden hasta, hastanedeki yoğunluk sebebiyle uzman doktor hakkında CİMER şikayetinde bulundu.

Hakkında yapılan CİMER şikayetine yazılı cevap veren Kardiyoloji uzmanı şikayet eden hastanın geldiği gün aynen söylendiği gibi olayın gerçekleştiğini belirterek hastanenin en çok hasta yatıran hekimlerinden biri olduğunu, haftalık mesai saatinin 55 ila 60 saati aştığını ayrıca 35 ve 72 km mesafedeki iki farklı ilçeye geçici görevle düzenli gönderildiğini belirterek bu durumların yatan hastalarını ihmal etmesine yol açtığını söyledi.

Nöbetlerin de hem koroner anjiyografi salonu hem de 18 yataklı koroner yoğun bakım servisinde tek hekim olarak çalıştığını belirten Kardiyoloji uzmanı çok sayıda serviste koroner yoğun bakımda ve diğer yoğun bakımlarda hastalarının yattığını, hastane içinde hızlı olmak için elektrikli bisiklet kullanmasına rağmen sabah ve akşam vizit saatlerinde hastalarının epikrizlerini, orderlarını ve muayenelerine yetişemediği günler olduğunu belirterek “gün içerisinde bu işleri yapmaktayım” dedi.

Mesela bugün ( 16.06.2022) poliklinikçi olmama rağmen öğlen arası koroner yoğun bakımda yatan İ. Ö. isimli hastama kalıcı kalp pili taktım."

'ÇALIŞMA ŞARTLARIMIN İNSANİ SEVİYEDE DÜZENLENMESİNİ ARZ EDERİM'

5-6 dakikada hasta bakmak zorunda olduğunu ifade eden kardiyoloji uzmanı, il sağlık müdürlüğü ve sağlık bakanlığından şikayetçi olduğunu da dile getirdi. Yoğunluktan dolayı başına gelecek her türlü şiddetten yetkililerin sorumlu olduğunu vurgulayan kardiyoloji uzmanı, “Başhekimliğe ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne MHRS randevularımın 20 dakikada bir hasta olarak yazılmasını istememe rağmen 10 dakikada bir randevu açıldı. Ayrıca sabah ve akşam vizitlerimin vaktini işgal edecek şekilde erken ve geç randevular verildi. Sonuç ve kontrol hastalarımla beraber hasta bakma sürem 5-6 dakikaya indirildi. Bunun sorumlusu olan Başhekimliğimizden, İl Sağlık Müdürlüğümüzden ve Sağlık Bakanlığımızdan ben de şikayetçiyim. Bu yoğunluğumdan dolayı başıma gelecek şiddet, malpraktis durumlarında maddi ve manevi olarak müteselsil sorumlu olduklarını ve dava hakkımın saklı olduğu bildiririm. Sorumlulara gerekli cezanın verilmesini ve çalışma şartlarımın insani seviyede düzenlenmesini arz ederim” dedi.