Herkesin işini dört dörtlük yaptığını ancak sadece sürekli işçilerin çalışmadığını söyleyenlerin yalan konuştuklarını ileri süren işçiler, bu iddiaya sahip kişileri sahaya davet ederek kimin çalışıp çkimin çalışmadığını kontrol ederek karar vermelerini istedi. 

"NEDEN BURALAR PİS DEMEYECEKSİN!"

Temizlik, güvenlik ve bilgi işlem personellerinin yaptıkları işlere ayrı ayrı değinilen paylaşımlarda örneğin temizlik personeli kadrosunda ki işçilerin ne iş yaptığının belli olmadığını savunarak, hasta taşımaktan getir götür işlerinin tamamına varıncaya kadar bu personellerin yaptığı söylendi. Diğer taraftan yoğun bakımlarda dahi temizlik personelinin çalıştığı için bu personellere neden buralar pis gibi bir sorgulama yapılmaması istendi. 

"GÜVENLİK VALE HİZMETİ VERİYOR"

Güvenlik personellerinin ise hastanelerde özellikle otoparklarda vale görevi yaptırıldığı öne sürülerek özel güvenliğin danışmanlık dahi yaptığı belirtildi. Bilgi işlem yada veri giriş elemanı olarak geçen personellerin de keza her işi yaptıkları üstü kapalı ima edilerek ne iş yaptıklarının belli olmadığı savunuldu.

"MEMURLARDA HAZIMSIZLIK VAR!"

Memurları kastederek hazımsızlıktan dolayı yapılan şikayetler sonucunda sürekli işçilerin töhmet altında bırakıldıkları belirtilerek "bak bunlar kadroya geçti çalışmıyor algısı yaratıldı" ifadelerine yer verildi. Sahaya inilerek kimin çalışıp kimin çalışmadığının kontrolünün yapılmasının önemine dem vurulurken bu kontrol sırasında sadece işçilerin değil tüm personelin kontrol edilmesi talep edildi.

"SADECE MEMURLAR DEĞİL, İDARECİLERİ DE KONTROL EDİN"

Hatta sadece memurların değil hastane idarecilerinin de çalışıp çalışmadıklarının gözetlenmesi gerektiği savunularak kimin çalışıp kimin çalışmadığının o zaman görüleceği vurgulanırken "Evlerine cam silmeye gitmediğin için çalışmıyor diyorlardır... Acil olarak kamu reformu yapılmalıdır. Artık herkez okuyor, buda bir kılıf olmaktan çıktı şimdi işi bilen tecrübe ve cv si güçlü olan yönetmeli. Gerekirse özel sektörden profesyonel yöneticiler transfer edilip bu keşmekeşlik giderilmeli" şeklinde taleplerin de geldiği görüldü.