Muğla İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bazı kişilerin başörtüsü ve dini argümanlar üzerinden dine, Müslümanlara ve peygambere hakaret ve saldırganlık içeren tutumlarının aslında bu güne has bir durum olmadığı ortaya çıktı. Daha önce de başörtülü bir baş hemşirenin sosyal medya mecrası facebook üzerinden bir sağlık personelinin kendisinin kılık kıyafetini hedef alarak hakaret içerikli bir paylaşım yaptığına dair şikayetini İl Sağlık Müdürü İskender Gencer’in ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdiği ortaya çıktı.

Mütedeyyin insanlar sindirilmeye çalışılıyor!

İsminin açıklanmasını istemeyen eski bir sağlık personeli kendisinin de başörtüsü nedeniyle geçmişte bazı olumsuz davranışlarla karşılaştığını ancak derdini kimseye anlatamadığını belirterek “Yönetenlerin tutumu bir bakıma çalışanların davranışlarını da etkiliyor. Yönetenler neye müsamaha gösteriyorlarsa personel o alanlarda bir şey yaptıklarında veya söylediklerinde kendilerine zaten bir şey olmayacağını düşünüyorlar. Hakaret illa ki sözlü olmuyor, yazılı veya görsel de olabiliyor. Artık başörtüsü üzerinden sözlü veya fiili saldırganlıklar pek de yadırganmıyor çünkü yapanlar bize nasıl olsa bir şey olmaz diye düşünüyorlar, saldırıya maruz kalanlar da zaten kimsenin sesi çıkmıyor biz de susalım mantığıyla hareket ediyorlar” şeklinde konuştu.

Siyaset işine gelene tepki gösteriyor!

Muğla’da dindarların veya kılık kıyafeti üzerinden saldırıya uğrayanların sadece telefon açılarak “Yanınızdayız, çok üzüntü duyduk, kınıyoruz” gibi ifadelerle savunulduklarını ileri süren aynı sağlık çalışanı siyaset neden bu konularda sessiz kalıyor sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi: “Kimse koltuğuna halel gelsin istemiyor. Kendilerine en küçük bir ima olduğunda yaygara koparanlar dine ve diyanete saldıranlara, başörtüsüne hakaret edenlere karşı seslerini çıkarmıyorlar çünkü bu onların menfaatine değil. Bu konularda konuşması gereken kurumların başındakilerden bile tek bir ses çıkmıyor. Bu gün siyaseten Muğla’da en üst perdeden birine bırakın hakaret etseniz, en küçük bir imada bulunsanız dahi kendinizi her türlü tepkinin odağında bulursunuz. Bir sürü insan sizi linç eder. Ama dine, başörtülü birine veya peygambere sözlü veya yazılı hakaret edenlere kimse sesini çıkarmıyor çünkü bu işlerine gelmiyor. Kimseyle kötü olmak, çatışmak istemiyorlar. Bu da yarın bir gün aday oluruz, bize bunlardan oy gelir aman sesimizi çıkarmayalım, nasıl olsa unutulur gider mantığıyla meselelere yaklaşıyorlar.”

İşte o paylaşım ve İl Sağlık Müdürü İskender Gencer’in o paylaşım üzerine kendisine yapılan şikayete verdiği cevap yazısı:

Kaynak: https://www.tamgun.net/2020/09/05/boyle-beze-boyle-tarak/