Başta hekimler olmak üzere aşağıda ki evraklarda yazılanları okuyan herkes tepkisini yüksek ses ile dile getirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü hekimlerin hakkı ile görev yaparak her hastaya en az 10 dakika ayırma yönünde ki taleplerini görmezden gelerek hekimlerin en az 70 hastaya bakmasını istedi. İl Sağlık Müdürlüğü vatandaşın nitelikli sağlık hizmet almasını değil hekimin her hastaya en fazla 5 dakikada ayırarak üstün körü sağlık hizmetinden faydalanmasını tercih ettiğini yazılı olarak beyan etmiş oldu.


Hakkında Soruşturma Açılan Başhekim İstifa Etti! - TIKLAYIN


Denizli’nin en büyük ilçesi olan Civril Devlet Hastanesi Başhekimi Şahin Özdemir in toplantı sonrası Sağlık Bakanlığının ve İl Sağlık Müdürlüğünün talimatları olduğu iddia edilen tıp mesleğinin kutsallığı ile yakından uzaktan alakası olmayan skandal talepler ise okuyanları hem şok etti hem de kızdırdı.

Kaliteli sağlık hizmeti almanın en temel insanlık hakkı olduğu ortada iken başhekimin Sağlık Bakanlığının ve İl Sağlık Müdürlüğünün talimatı olduğunu iddia ettiği talepleri tüm vatandaşların taktirine sunuyoruz. İnsan hayatına verilen değerin ne olduğunun , hekimler üzerinde kurulan baskının hangi boyutlara geldiğinin ekli evrakları okuyan herkesçe anlaşılacağını umuyoruz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından BEYAZ REFORM olarak duyurulan sözde iyileştirmelerin hekimleri köle gibi çalıştırmak için şantaj malzemesi olarak kullanılmak için geliştirildiği başhekimin yazışmalarından ifşa olunuyor.

Başhekimin yazısına göre Sağlık Bakanlığının hekimlerden talepleri ve talepleri karşılanmaz ise uygulanacak mobing tavsiyeleri şunlar:

  1. Bakanlık Hekimlerden polikliniğe gelen her hastaya sayı sınırlaması olmadan bakılmasını istemektedir. Yani bakanlık ideal tıp uygulamasına göre hastaya hekimlerin ayırılması gereken branşa göre değişen ideal 10-30 dak arası olan süreyi vatandaşa ayırmayın 3-5 dakikada üstün körü vatandaşı muayene edip gönderin demek istemektedir.
  2. Eğer hekim her hastaya tıbbın hekimlere önerdiği hastaya gerekli zamanı ayırma ilkesini uygulamak ister ise mobing yapın, soruşturma açın, döner sermayesini kesin halen hakkı ile görev yapmak istemeye devam eder ise sözleşmesini iptal edin.
  3. Eğer hekimler poliklinikte az hasta muayene eder , az ameliyat yapar, az hasta yatırır veya hastaya doğru tanı koymak için fazla tetkik , görüntüleme testi ister ise yani mesleğini hakkı ile yapmak isteyen hekimler ile sözleşme imzalamayın.
  4. Eğer hekim fazla hasta bakar, çok ameliyat yapar, az kan tetkiki ve görüntüleme testi ister bu hekime tıbbi etiğe göre hakkı ile görev yapmakta ısrar eden hekimden %40 daha fazla döner sermayeden para verin.

Tekrar şu soruyu sormaktan kendimizi geri alamıyoruz: BEYAZ REFORM olduğu iddia edilen sisteme için hekimlerin hakkı ile görev yaparak vatandaşa nitelikli ideal sağlık hizmeti vermeyi teşvik etmek için mi çıkarıldı yoksa vatandaşın göstermelik kalitesiz sağlık hizmeti alıp toplumun gözünü boyamak için mi çıkarıldı?

Sağlık Bakanlığı Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli Civril Devlet Hastanesi Başhekiminin yazılı olarak hekimlere gönderdiği yazılarda geçen ifadelerin gerçek olmadığını söyler ise bu sefer ki sorumuz da o zaman gerçeği söyleyen kim ??? olacak….